https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Boštjan Zelko se dobro znajde tudi na prvoligaških zelenicah

5.8.2011  

Velike igralske spremembe pred sezono v Nafti so omogočile manj znanim nogometašem iz okolice možnost, da zaigrajo na najvišjem nivoju v Sloveniji. Eden od nogometašev, ki je dobil to priložnost, je tudi 27-letni napadalec Boštjan Zelko, še v lanski sezoni s 24 zadetki najboljši strelec Odranec v 3. SNL – vzhod. Strelsko učinkovit je tudi v prvi ligi, saj je na treh tekmah dosegel že dva zadetka, boljša sta z enim zadetkov več le Bezjak in Knezović.

Boštjan Zelko je svojo nogometno pot začel pri desetih letih v Turnišču, kjer je dal skozi vse mlajše kategorije, po koncu mladinskega staža pa zaigral tudi eno sezono pri članih. Ker so "Varašanci" v tisti sezoni izpadli v nižjo ligo, se je Zelko pri dvajsetih letih odločil prestopiti v Odrance, kjer je bil praktično sedem let, vmes se je le pol sezone igral v eni od avstrijskih nižjih lig. Že takoj po prihodu v Odrance je bil dvakrat najboljši strelec, isti dosežek pa mu je uspel tudi v pretekli sezoni, ko je klubu s 24 zadetki pripomogel tudi k osvojitvi naslova v vzhodni skupini tretje slovenske nogometne lige. Ker njegov zdaj že nekdanji klub ni imel ambicij za napredovanje v drugo ligo in ker so Zelka in še nekaj njegovih soigralcev povabili v Lendavo na treninge Nafte, odločitev o odhodu v Lendavo najbrž ni bila težka.

In kakšna je razlika med ligama? »Med prvo in tretjo ligo je ogromna razlika, vse je veliko bolj profesionalno, več se trenira, večja so pričakovanja in še bi lahko našteval,« pravi Zelko in doda, da kljub zahtevnejšim pripravam, kot jih je bil vajen doslej, ni imel posebnih težav. »Počasi se privajam na igranje v prvi ligi,« pravi Zelko.

Doseči čim več zadetkov

Zaenkrat mu igranje v prvi ligi ne predstavlja nobenih težav, ob tem je tudi učinkovit. Prvi zadetek je dosegel že na debiju v Kranju proti Triglavu, zadel pa je tudi v nedeljo proti Muri 05. »Če si ob pravem času na pravem mestu, ni tako težko. Srečo imam tudi, da me najde žoga, ki jo nato porinem v vrata. Če bi šlo tako naprej, bi bilo super,« pravi Zelko.

Če bi nadaljeval v takem tempu, da bi zadel na vsaki drugi tekmi, bi na koncu sezone imel na svojem računu 18 zadetkov … »To so lepe sanje, ki pa so težko uresničljive, ne bi pa se jih nihče branil. Upam, da se bom čim večkrat uspel vpisati med strelce, saj bi na ta način lahko imeli tudi čim več točk,« skromno pripomni Zelko.

Fenomenalen občutek

Ker se strasti po nedeljskem prekmurskem derbiju še vedno niso umirile, ne moremo mimo vprašanja, kakšno doživetje je bilo to zanj. »Glede na to, da sem prvič igral pred toliko gledalci, je bil občutek fenomenalen. Vzdušje je bilo enkratno, lepšega si ne moreš predstavljati, naša zmaga pa je bila le še pika na i,« pravi Zelko in dodaja, da pretiranega pritiska zaradi polnega štadiona ni čutil, to mu je bila samo dodatna motivacija za igranje.

Premagati tudi Olimpijo

Po dveh ničlah je Nafta končno prišla do prvih treh točk, s čimer se je verjetno marsikomu odvalil kamen od srca in bi moralo biti v prihodnje lažje. »Kar se tiče same igre smo dobro igrali že v prvih dveh krogih, manjkalo pa nam je sreče, nismo je imeli niti za točko. Končno je prišla prva zmaga in zdaj upamo, da se nam bo odprlo ter da bomo še naprej osvajali točke. Želimo se prebiti v sredino lestvice, kjer je verjetno tudi naše mesto,« meni modro-bela sedmica.

Nova priložnost za povečanje števila točk bo že to soboto v Lendavi, ko v goste prihaja ljubljanska Olimpija. »Tako kot pred vsako tekmo bomo tudi v obračun z Olimpijo šli na zmago. Upam, da nam bo to uspelo in da bomo potrdili zmago nad Muro,« pravi Zelko.

V službi mu gredo na roko

V letošnji sezoni igralski kader Lendavčanov sestavljajo predstavljajo pretežno igralci z amaterskimi pogodbami, le nekaj jih ima profesionalne pogodbe. Tako več igralcev Nafte poleg igranja nogometa hodi redno tudi v službo, eden izmed njih je tudi Zelko, ki je zaposlen v dobrovniškem podjetju Ocean Orchids. »Imam srečo, da mi gredo v službi na roko, da lahko normalno treniram in hodim na tekme, tako da nimam težav,« poudarja Zelko, ki trenutno razmišlja samo o igranju v lendavskem prvoligašu.

»Upam, da bom ponujeno priložnost v Nafti čim bolje izkoristil. Za prihodnje pa bom videl, kako se bo stvar odvijala,« je ob koncu pogovora dejal Zelko.

Članek je bil objavljen v športnem časniku EKIPA.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. murazavedno
      05.08.2011 ob 13:34 murazavedno

      drvar;)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. pilot
      06.08.2011 ob 23:07 pilot

      Drvar vam je zabil žebelj v krsto. Kak je bilo v Kranju?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.