https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Napovedane močne nevihte z nalivi, močnejšimi sunki vetra in točo

03.08.2020 ob 9:30  

Vremenoslovci za danes napovedujejo nestabilno in nevihtno vreme z močnejšimi sunki vetra in nalivi, izključena ni niti toča.


Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi plohami in nevihtami, ki se bodo nadaljevale tudi v noč na torek. Vmes bodo tudi močnejši nalivi. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 25, na Primorskem in na jugovzhodu do 28 stopinj Celzija, navaja Agencija RS za okolje.

Opozorilo

Danes in v noči na torek se bo nadaljevalo nestabilno in nevihtno vreme. Predvsem v zahodni, južni in osrednji Sloveniji bodo ob nevihtah dolgotrajni nalivi, možni so tudi močnejši sunki vetra in predvsem na jugu tudi toča.

Obeti

V torek bo spremenljivo oblačno s krajevnimi padavinami tudi nevihtami. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 19, ob morju do 21, najvišje dnevne od 18 do 25, na Primorskem do 27 stopinj Celzija.

V sredo in četrtek bo na Primorskem deloma sončno in večinoma suho, drugod bo zmerno do pretežno oblačno z občasnim dežjem, ki bo pogostejši na vzhodu. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja.

Vremenska slika

Nad severnim Sredozemljem je izrazito ciklonsko območje. Z južnimi vetrovi k nam priteka precej vlažna in nestabilna zračna masa.

Biovreme

V ponedeljek in torek bodo razmere obremenilne za veliko ljudi. Obremenitev se bo kazala v obliki slabega počutja, povečanega notranjega nemira, razdražljivosti, motenj v spanju, utrujenosti in potrtosti.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.08.2020 ob 15:46 gost

      Kaj čemo tudi toča je del vremena

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.