https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Obilno deževje povzročilo poplave v Pomurju

04.08.2020 ob 17:50  

"Zvečer bodo še nastajale nevihte. Možna bodo krajevna neurja. Jutri bo v notranjosti občasno deževalo," opozarja Agencija Republike Slovenije za okolje (ARSO). Močno deževje, predvsem v občini Radenci, je poplavilo nekatere ceste, ki so neprevozne.


Poplavilo ceste, odkrivalo strehe, meteorna voda zalila kleti...

Obilne padavine ponekod že povzročajo težave. O intervencijah poročajo iz občin Radenci, Križevci pri Ljutomeru in Murska Sobota. Mura se lahko danes zvečer in v noči na sredo razlije znotraj protipoplavnih nasipov, poroča ARSO.

V občini Radenci je močno neurje zalilo več stanovanjskih hiš in cest. Na terenu je več gasilskih enot.

Neurje je zajelo tudi občino Križevci pri Ljutomeru. Odkrivalo je strehe, meteorna voda je zalila kletne prostore. Na terenu je več gasilskih enot.

Tudi v naselju Pušča v občini Murska Sobota je meteorna voda zalila več cest. Posredovali so gasilci PGD Pušča, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje.

Fotografije prihajajo iz naselja Hrastje Mota

Fotografije prihajajo iz Kapelske ceste v Radencih

Foto: M. L. (Radarji v Prlekiji)

Arso je izdal opozorilo pred veliko verjetnostjo nastanka toče v Pomurju.

Vir: Arso

"Zvečer bodo še nastajale nevihte. Ponoči bo ponekod še občasno deževalo. Zapihal bo okrepljen severni veter, na Primorskem zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 16, ob morju okoli 18 °C.

V sredo bo na zahodu deloma sončno in večinoma suho. Drugod bo zmerno do pretežno oblačno, zlasti v vzhodni polovici Slovenije bo občasno še deževalo. Še bo pihal veter severne smeri, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 24, na Primorskem do 26 °C.

OPOZORILO

Danes zvečer bodo še možna krajevna neurja," navaja Arso.

Vir: Arso

Kakšno je stanje pri vas? Pošljite nam fotografije na urednistvo@pomurec.com.

 

Več sledi ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.