https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Kacin: Med potrjenimi okužbami v ponedeljek, 7 vnosov s Hrvaške

11.8.2020  

Na današnji novinarski konferenci sta o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 spregovorila docentka dr. med. Mateja Logar s Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja pri Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana in vladni govorec, veleposlanik, Jelko Kacin.


Kacin je dejal, da so epidemiološke razmere COVID-19 pri nas so relativno stabilne, trendi so relativno ugodni. "Vse to nas morda lahko navdaja z upanjem, da vračanje z dopustov ne bo prispevalo k prevelikemu številu dodatnih vnosov okužb in posledično širjenju virusa."

Podatki o novo okuženih v prejšnjem tednu in čez vikend so pozitivni: sreda 18, četrtek 15, petek 10, v soboto le 2 novo okužena, v nedeljo 6, včeraj 17. Žal pa so se v zadnjih dneh iztekla tudi 4 življenja stanovalcev v DSO.

"Med primeri okužbe z novim koronavirusom, potrjenimi v ponedeljek, vsaj 8 vnosov iz tujine, od tega 7 s Hrvaške," je dejal Kacin.

 

 "Gre za temeljno vprašanje koliko smo sami odgovorni do lastnega zdravja na eni strani in koliko se zavedamo posledic širjenja okužbe na svoje najbližje in še zlasti na najbolj ranljive skupine," izpostavi Kacin.

"Situacija okužb COVID-19 je z velikimi napori epidemioloških služb pod kontrolo. A vsak večji izbruh lahko to hitro spremeni. Zato še vedno pozivamo k odgovornemu vedenju, da ne prenesemo okužbe na ranljive skupine," je dejala dr. Mateja Logar.

V pregledu celotne Hrvaške se razmere v Zagrebu umirjajo, v Vukovarsko-srijemski županiji, pa so razmere še vedno zelo dramatične, saj število okužb dosega kar 73,20 oseb. To je res nevarno območje.

 

Več sledi ....

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.08.2020 ob 11:51 gost

      a sedaj pa več neboste prijatelji z hrvatuljekami??ne ga srat, :O kar naenkrat pa je vir okužb hrvatulja..kaj pa do sedaj ni bila???..aja posranci ste se že lepo znamočili,v hrvatuljsti scalnici,sedaj pa pa zapret mejo,so glupi slovenčki dovol pomagali hrvatuljekom in njihovem turizmu,vse zapret ,da kaj ne pobegne k nam ..ma ste bedasti

      21 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.08.2020 ob 11:51 gost

      Plačanci.

      15 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.08.2020 ob 11:55 gost

      Počitnice se počasi končujejo, posranci gredo nazaj v posranske klopi, zdaj se bo pa meja počasi zapirala...

      23 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.08.2020 ob 11:57 gost

      Počitnice se počasi končujejo, posranci gredo nazaj v posranske klopi, zdaj se bo pa meja počasi zapirala...

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.08.2020 ob 11:57 gost

      SAMO ŠE LEPO PODPIRAJTE HRVATE IN LAŽITE SKUPAJ BANDA POKVARJENA.

      12 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      11.08.2020 ob 12:29 kako? gost

      lahko kot pravi Jeličič (da smo glup narod kar 100% drži) tudi kot glup narod verjamemo in gledamo iztrošene politične kukavice tipa ala Kacin, da nas ustrahujejo. 300 ljdi išče pomoč pri zdravniku zaradi svojih resnih bolezni, poškodb itd., tem se vzame ob vstopu v zdtravniško zgradbo bris na koronakurac in pridemo do zaključka, da imamo 5 obolelih za koronakurcem, ostale bolezni in obisk pacientov pa gre v KURAC, pa smo, res smo glupi narod.In poslušamo svetovne veleneumneže, kako strašijo narod. Kaj je z čudežnimi Odranci, ko se župan malodane ni posral v hlače (ali pa je), kje so ti talenti na koronakurac. Nič več o tem ne govorimo, vrtec v karanteno, gostilne v Odrancih pa polne??????????? Skratka, dalo bi se napisat kake knjige o strahopetcih in ustrahovalcih današnjega časa. Upam, da se bo to izvedelo za 20 let, zato kot je nekdo povedal: če se bojiš koronakurca - ostani doma in glej Kacina in pridigarje z vlade in NIJZ.

      17 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      11.08.2020 ob 13:00 G. O. S. T.,,, gost

      Vratio se Jems Bond iz hrvačkoga mora. Zdaj bo pa začel dirkati Slovence in jih zapirati.,,,, princ teme,,,, mu je dal polna pooblastila za drkanje glupega naroda. Kajti proti hrvačkoj niso upali mrdnoti ke še vedno hrvačka držij JJ za jajca. Z dukomentami od Depala vas orožje rop banke, arbitraža pa še in še.

      14 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      11.08.2020 ob 13:03 gost

      Saj se je Kacin vrnil iz Hrvaške sigurno je prinesel okužbo zdaj bo pa pametoval drugim kako se naj obnašajo butalcieni lažnjivi

      11 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      11.08.2020 ob 14:00 gost

      Prekleti pijanec pokvarjeni kako dolgo še misliš lagati in ljudi za norca imeti? Spizdi svinja pokvarjena pijanska.

      11 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      11.08.2020 ob 17:57 gost

      Ko oblast dobijo ljudje, ki ne morejo več seksati, nastrada ljudstvo. Za svojo nesposobnost doživljanja lepega se maščujejo nad nič krivim ljudstvom.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      11.08.2020 ob 18:46 repinclin gost

      Te svetovno znani govorec je nej okuženi vsaki mesec izgleda bolj bogo ? No sedaj so glavešine končale dopust na Hrvaškem in spet lahko mlatijo prazno slamo . Zapomnite si ,da ni nikakršnega virusa .

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      11.08.2020 ob 19:55 gost

      jelko bil na hrvačkom moru,pa si kupil novo polp majco,lej ga ti njega packota enoga,eno polp majco ta ono z šahovnico pa ima za v trgovino pa tako malo sem tja..in ker mu hrvačkoti niso dali popusta je sedaj jelko sklenil ,da je pa končno čas ,da zapremo mejo z hrvačkoti ..jalko si si vsaj opral majco ko si prišel z dopusta??

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      11.08.2020 ob 23:01 Nemanja Milovič gost

      Jelko je veliki drkandžijo i pušač organa od puklastega janoša. Oboje od mene dobiju Mawashi - geri udarac u čelo.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.09.2020 ob 19:12 Terminator gost

        Od mene pa lahko kasirajo leteči UchiMata z zavitm tilnikom v procesi, še pret kak podne dol ! Tote dinozavre je treba odstraniti.

        0 2 Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      25.09.2020 ob 19:06 Terminator gost

      Golazen politična ! Na račun Covida so ta desni spokradli denar, v nekaterih primerih neustrezne opreme stroške, nam vsem pa pustili dolg. Kako to da v Sl nobena politična svinja kazensko ne odgovarja? Vizjak direkten konflikt interesov. Kot politik na takšnem položaju nima kaj drugega početi, kot biti minister ONLY!? Ta desni nas bodo pokradli, bolj kot si mislite pod krinko privatizacije pa še česa. Zdaj majo celo idejo da bodo z javnim denarjem krmili še privatne doktorje. Pa sploh veste, kdo je uvedel koncesije - to je bil Bručan in Janša zdaj, pa poglejte kje ste. Janša je v prejšnjem mandatu hotel prodati "privatizirati" vodo" ! Toliko o Janši. Pri nas je "fraking" kao prepovedan, pa ga britanci na Lendavskem polju kljub temu izvajajo. Kdaj bodo zastrupili talnico potem se boste zbudili "prepozno". Sl roka pravice pa v Londonu pa internacionalno nima nobene pristojnosti. Prav tako dobički gredo "of shore" ! Koga na ministrsvi bi mogli pod kamerami ZAPRETI pa sankcionirati ? Mladi morajo prevzeti oblast ne pa dinozavri kot Janša, zaj je še Kacina zaposlil, da glumi tam v močvirju pa dol na vikendu na Hrvaškem. Najprej Lockdown 4 miljarde dolga, zdaj pa mamo še večji problem in to samo zato, da so glumili z dopustovanjem na Hrvaškem. Direktno so odgovorni za vsakega mrtvega. Ta desni bodo vedno postavili kapital pred človeka, pa četudi kdo "rikne" med procesom. Najbolj pa se morate bati neoliberalcev, ti so največje kurbe, gredo z vsakim v posteljo, samo, da majo koristi. Tak je Hitler prišel na oblast poglejte si zgodovino.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      25.09.2020 ob 19:23 Rocker gost

      No ja !??? Tole opozorilo spodaj je 100% veljavno za slovenske politike. Zakaj se njih ne zapira pa procesira, pa vklene v lisice aka incident z 17 letnico ? Pa saj jih imate na kamerah - javno? Gospodje "polizwei" so "strahopetci" ne upajo si (pa še mi jih plačujemo, Hojs gor Hojs dol - je politik, torej gospoda polizwei), koga od nas na cesti pa bi s paralizatorjem takoj ! Ke ste gospoda polizwei, ko ta isti glumijo kak treba protesnike brez mask takoj oglobiti, ka ne do več proti Janši upali stegni Jezika. Lahko začnete kar pri Hojsi, mate ga na kamerah večkrat ! No ke so zaj parole mi smo tu ka delamo za "narod" aka občana ???? Policija vedno "dela za oblastnike" tak ka nede kdo od plovih "krive vere širja" ! Taj so kcoj glejali kdo je žutosrakjčnik Hitlera pozdrovla na protestih pod kamero javno. To je naš polizwei. Niso šli zato, ka je bija desen pa Janšov. Desničarji kažejo svoje "prave" obraze, do sedaj so bili kao zelo zelo bogi pod levimi.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.