https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Poškodovani kar trije kolesarji

11.08.2020 ob 13:30  

Policija poziva k previdni vožnji kolesarjev. 

Zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča trčil v robnik

Včeraj, okrog 7.30 je v Murski Soboti kolesar zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča trčil v robnik, ter se zaletel v drog semaforja.

Kolesar se je lahko telesno poškodoval. Zoper kolesarja sledi hitri postopek z odločbo zaradi povzročitve prometne nesreče.

Voznik osebnega avtomobila trčil v kolesarja

Okrog 14. ure je v Murski Soboti na prehodu za pešce in kolesarje, voznik osebnega avtomobila trčil v kolesarja, ki je pravilno prečkal vozišče.

Kolesar se je v trčenju lahko telesno poškodoval in je zdravniško pomoč poiskal sam. Vozniku osebnega avtomobila je bil izdan plačilni nalog.

Kolesar padel in se poškodoval

Malo po 14. uri pa se je po naselju Ključarovci v smeri naselja Lukavci peljal kolesar in padel, ter se lahko telesno poškodoval. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 1,10 mg/l alkohola. Kolesarju je bil izdan plačilni nalog, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

Kolesarji previdno!

"Poskrbite za svojo varnost, saj ste poleg pešcev in motoristov najbolj ogrožena in izpostavljena skupina prometnih udeležencev.

V približno polovici primerov ste tudi sami povzročitelji nesreč zaradi nepravilne strani in smeri vožnje, ko kolesarite preblizu roba ceste ali celo po nasprotni polovici, vožnje pod vplivom alkohola, neupoštevanja pravil o prednosti, pogostokrat pa tudi hitrosti ne prilagodite stanju in lastnostim ceste, še posebej na posameznih odsekih cest z večjim naklonom.

Ostale udeležence pa pozivamo naj bodo pozorni na kolesarje še posebej na otroke in starejše.

Zato, kolesarji, vozite previdno in skrbite za lastno varnost, pri čemer dosledno upoštevajte prometna pravila in uporabljajte kolesarsko čelado," poziva policija.

* Fotografija je simbolična 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.