https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Lendavi priredili festival kratkih filmov

Lendava, 15.08.2020 ob 13:00  

Na različnih lokacijah v Lendavi se je odvil filmski festival Bograč kratkih filmov, kjer je bilo na ogled bogat program igranega, dokumentarnega in animiranega filma; zvrstilo se je kar 20 kratkih filmov slovenskih avtorjev.


"Filmski vikend je otvoril kratki igrani film Delčki v režiji Árona Horvátha Botke, ki so ga lansko poletje snemali v Lendavi, v njem pa nastopajo mladi Lendavčani. Premiera filma in pogovr z avtorji se je odvil na letnem odru gledališke in koncertne dvorane, nad odzivom občinstva pa je bil presenečen tudi režiser: “Zelo me veseli, da nam je uspelo v takih čudnih časih organizirati filmski festival in s tem približati lokalni skupnost formo kratkega filma. Bil sem brez pričakovanj in me je zato veliko število obiskovalcev presenetilo. Premiera našega filma Delčki, je bila več kot uspešna in upam, da je to šele začetek, ki bo nekoč postala stalna praksa.“

Tridnevni program, ki je bil sestavljen iz igranih, dokumentarnih in eksperimentalnih filmov slovenskih avtorjev, je nastal na pobudo mladega lendavskega režiserja Árona Horvátha Botke v sodelovanju z Kulturno umetniškim društvom Lavina. K soorganizaciji festivala, ki ga je občinstvo lepo sprejelo, so pristopili lendavski kulturni zavodi, projekt pa je podprla tudi Občina Lendava. V soboto dopoldan so filmski dogodek tako gostili še v Centru Bánffy, v soboto in nedeljo zvečer pa na Lendavskem gradu.

Vsi tisti, ki se dogodkov niste mogli udeležiti, si lahko nekatere od predstavljenih filmov ogledate v spletnem arhivu Baze slovenskega filma," so zapisali na spletni strani občine Lendava.

V Centru Bánffy je v soboto zvečer nastopili Péter Pál s prijatelji. V slopu Banffy nights bo v danes, 14. avgusta, nastopili Little G Weevil acoustic band. Minuli petek pa so v Sinagogi Lendava odprli tudi mini fotografsko razstavo Stojana Kerblerja, letošnjega prejemnika Prešernove nagrade za življenjsko delo. Razstava bo na ogled postavljena vse do 18. oktobra 2020.

Foto: Tomaž Galič

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.