https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Bilbi z bandom nastopila na Soboškem poletju

Murska Sobota, 15.08.2020 ob 6:00  

Včeraj je v okviru Soboškega poletja, tokrat v Gledališču Park Murska Sobota, nastopila Bilbi z bandom.  

Bilbi v hebrejščini pomeni Pika Nogavička, pogumno, samostojno in odločno dekle, ki jo odlikujeta neverjetna moč in prav poseben pogled na svet odraslih in je nekakšen alter ego Maje Pihler Stermecki. Nadarjena in izobražena avtorica, pevka in igralka, ki si je v mnogih letih nastopanja po nemško govorečih odrih in v muzikalih nabrala ogromno izkušenj. V sodelovanju s skladateljem in glasbenikom Gregorjem Stermeckim ustvarjata glasbeni projekt Bilbi, ki je pravi pisani kalejdoskop življenjskih zgodb, začinjenih z zdravo mero humorja, tragike in samokritičnosti. Njene pesmi zaznamujeta iskren pripovedni slog in izvirnost jezikovnega izražanja. Z njimi nam predstavlja svet, kot ga vidi Bilbi – poln barv, topline in življenja.

Z uspešnicami, kot so Hvala za vijolice, To ni blues in Svet pod nama, je obiskovalce popeljala na prav posebno glasbeno potovanje s pristnim rock and rollom in čutnimi pripovednimi baladami.

Zasedba: Maja Pihler – glas, Peter Dekleva – kitara, Luka Herman Gaiser – bas, Doris Šegula – violina, Jože Zadravec – bobni in Gregor Stermecki – klaviature.

  Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.