https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Danes zadnji dan za vpis v študentske domove

17.8.2020  

Danes se izteče rok za oddajo prošnje za sprejem in podaljšanje subvencioniranega bivanja študentov v prihodnjem šolskem letu. Skupno je razpisanih 11.569 mest, vlogo pa je potrebno oddati na spletnem portalu eVŠ.

V študijskem letu 2020/21 je razpisanih 11.569 mest za subvencionirano bivanje študentov, od tega 4175 mest za sprejem in 7340 mest za podaljšanje bivanja, 27 mest pa je namenjenih študentom s priznano mednarodno zaščito.

Višina subvencije za bivanje v novem študijskem letu v javnih dijaških, dijaško študentskih in študentskih domovih znaša 21,5 evra, v zasebnih študentskih domovih in pri zasebnikih pa 32 evrov. Cenzus za prejem subvencije je 2630,76 evra bruto mesečno na družinskega člana lani.

Prednostni seznam študentov za vselitve bo objavljen 16. septembra na spletnih straneh študentskih domov, na domači naslov pa bodo študenti prejeli odločbo, ki ji bo sledilo še vabilo na vselitev. Na uvrstitev med drugim vpliva materialni položaj družine študenta, oddaljenost študija od kraja stalnega prebivališča in morebiten težak socialen ali zdravstveni položaj.

Drugi prijavni rok bo potekal od 20. do 28. avgusta, podatki o še prostih mestih bodo objavljeni na spletnem portalu eVŠ in na spletnih straneh visokošolskih zavodov 19. avgusta.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.