https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Podjetjem v občinah, kjer živijo Madžari, 291.000 evrov

19.08.2020 ob 6:00  

V sklopu Javnega razpisa za spodbujanje naložb v gospodarstvu na območju, kjer živijo pripadniki avtohtone madžarske narodne skupnosti bo sedem podjetnikov prejelo skupno 291.000 evrov.

Razpis, na katerem je bilo na voljo 350.000 evrov, ni bil vezan na narodnost, ampak je bil namenjen vsem upravičencem, ki svojo dejavnost opravljajo v občinah Lendava, Dobrovnik, Šalovci, Moravske Toplice in Hodoš, kjer živijo pripadniki madžarske avtohtone narodne skupnosti.

Ob zaključku razpisa sta se v ponedeljek v prostorih Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti odvijala tiskovna konferenca ter slavnostni podpis pogodb o sofinanciranju z upravičenimi prijavitelji.

Pomoč bo prejelo sedem podjetnikov in sicer: Virs, Martmetal, Artex, Rael, Špargles, Zobotehnični laboratorij Probojčević ter Kozmetične storitve Simone Fideršek.

Na razpis, se je sicer prijavilo 17 podjetij, vendar nekatera niso izpolnjevala pogojev.

Skupna vrednost sofinanciranja izvedbe projektov znaša 291.137,35 eurov. Denar zagotavlja Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo s posebne proračunske postavke Razvoj območij narodnih skupnosti.

Foto: Fb Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség (Pomurska madžarska samoupravna narodna skupnost)

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.08.2020 ob 9:34 miloščina gost

      Tej Lendavčani letno 2-3-krat dobivajo nepovratna sredstva ali od Madžarske, ali od Slovenije, ali od EU. Ka bi tej delali brez te miloščine? Vsi bi propadli, ali se odselili? Ali pa ne vejo, neščejo delati brez miloščine? Tej pravzaprav živijo od naših penez, od naše socialne pomoči, ki jo imenujejo finančna podpora za gospodarski razvoj.

      17 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.08.2020 ob 10:56 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        No,tak je s tem,precejšen del Pomurcev dela v Lendavi.Hamičija fajna nej.

        3 8 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.08.2020 ob 10:59 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Miloščina,kje pa ti delaš,da podpiraš vso socialo na vse strani?

        3 8 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.08.2020 ob 10:36 Ferci gost

      Pa znajo bar jó napot povedati?

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.08.2020 ob 12:35 gost gost

      . Toje v nebo vpijoča krivica, davati telko penez manjšini. Sami pa ne spoštujejo nobenega našega praznika, pa še marsikaj ne. Se ne strinjam, to je davkoplačevalski denar, ki bi bil bolj potreben kje drugje.

      17 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.08.2020 ob 12:38 debeli gost

      za razmetavanje denarja Madžarska ima denar, da pa bi si poriktali ceste to pa ne. Dajejo milijone za neko fuzbal akademijo v lendavi, ko se pa pelješ od Lentya proti Balatonu pa je cesta kak njiva. Naj najprej pri sebi poriktajo, če pa rejsan nemajo več kama vlagati doma potem pa naj mečejo denar iz države. Ampak tu so drugi interesi, cesta je sploj nepomembna. Ko j**e madžare ob tej cesti si verjetno mislijo, te so že naši, moramo se malo dobrikati in lobirati v Slo , HR, RS, ipd.

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.08.2020 ob 14:51 gost gost

      TELE PELAJ SE PO RIDNOJ CESTI BOLJŠA JE KOT MS NORŠINCI

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.08.2020 ob 15:53 Rouu gost

      Kaj te telko Madžarska prinas vlaga, tan pa majo velko srmaštvo?

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.08.2020 ob 16:06 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Rouu,o siromaštvu govori tisti,ki je siromak v glavi,torej ti.Ne tvezi vsepovprek,siromak ti eden.

        2 5 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      20.08.2020 ob 10:48 Jole gost

      Drekmurska favšija pač.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      20.08.2020 ob 11:20 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Tak je s tem,vi notranji Prekmurci,Sobočanci ....fejst ste nam faušni,tak ste kak ustašija,ima pa to osnovo,zdaj vas branim....Pojasnim,pol Prekmurja gor drži Lendava industrijska,preci vas hodi pu krühek k nám,Vougrun,Guričančke se z našimi nemreju mejriti,nikak,jašete drüjgu ligu,kak Müjra ...,ka niti ne puven ka v puglèdi na zriktanost pa kulturnost nemrete niti čob zaprejti....Tak,primitiva,šče kaj?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.