https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Zasadili bodo 10.000 dreves

19.08.2020 ob 8:00  

Z obnovitvijo gozdov za bolj čisto, zdravo in trajnostno prihodnost.

V Radenski Adriatic so se podali na trajnostno misijo, akcijo obnove gozdov »Bolj zelena Slovenija«, ki so jo pripravili v sodelovanju z Zavodom za gozdove Slovenije.

»Radenska bo s sadnjo dreves pomagala gozdovom v Pomurju. Tamkajšnji gozdovi so dragoceni in čutijo znatne posledice podnebnih sprememb. Slednje se odražajo skozi povečane poškodbe gozdov zaradi nekaterih rastlinskih bolezni, škodljivcev in invazivnih tujerodnih vrst, kar vse skupaj onemogoča sicer običajno naravno obnovo. Zato jim pomagamo s sadnjo sadik domačih drevesnih vrst (hrasta doba, črnega topola, vrb in drugih), za katere menimo, da bodo kos spremenjenim razmeram in da bodo osnova novim gozdovom v Pomurju, ki bodo služili tudi zanamcem,« je povedal Damjan Oražem, direktor Zavoda za gozdove Slovenije.

Gozdove bodo obnavljali s sajenjem sadik domačih drevesnih vrst, prilagojenih rastišču. V okviru akcije bo s saditvijo sadik hrasta doba, črnega topola in vrbe obnovljenih 2,3 ha poškodovanih gozdov.

Gozdovom, kot delu naravnega bogastva naroda, ki ga želijo ohraniti za prihodnje rodove, bodo pri prilagajanju na podnebne spremembe pomagali z zasaditvijo 10.000 novih dreves. S kampanjo, ki poteka tako v Sloveniji kot na Hrvaškem, pozivajo kupce, da jih pri ohranjanju narave podprejo s preudarno izbiro in nakupom proizvodov ter odgovornim ravnanjem z embalažo. Med avgustom in oktobrom bo namreč Radenska od vsake prodane vračljive litrske steklenice Radenske (Kraljevi vrelec, Petanjski vrelec ali Naturelle) prispevala k uresničitvi zastevljenih ciljev.

* Naslovna fotografija je simbolična

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.08.2020 ob 11:18 gost

      Naj raje plače dvignejo svojim delavcem, ki so na minimalcu in životarijo.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.08.2020 ob 11:42 gost

      Kaj vam pomaga saditi če Jevšek v Soboti vsa drevesa odstrani, jebe se njemi zelena Slovenija on čuje na rdeča Slovenija, drevesa, ki bi pa imelo rdeče liste pa na žalost nega.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.08.2020 ob 11:57 gost

      Kaki dvignili plače. Jaz sem čul od prizvodnih delavcev, da so jim plače celo znižali-stimulacije. Sindikat pa imajo za okras tak zaradi lepšega. Čehi bodo podjetje izčpali kolko se da, potem pa dalje prodali, saj v podjetje ne vlagajo nič, stroje imajo še iz časov Marije Terezije.

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.08.2020 ob 11:59 gost

      Beda Radenska, kak ste nizko padli, glavno ka se vi v medijih pjavljate pa lažete kak je vse ok, delavci pa na minimalcu in živijo v revščini in te še upate napisati, da ste družinam prijazno podjetje. En velki bruh ste za kozlat.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.08.2020 ob 21:15 gostitelj gost

        Ne kapiraš, BOG je samo eden in oni poznajo le boga z imenom dobiček ! Dokler gre gre , ko se pa ustavi se ustavi.

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.