https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Kustečeva: Septembra se v osnovne in srednje šole vračamo vsi

18.8.2020  

Kustečeva: Vse kaže, da se bodo lahko septembra v šolo vrnili vsi učenci in dijaki

Trenutno kaže, da se bodo lahko 1. septembra v šole vrnili vsi dijaki in učenci, a ob upoštevanju priporočil za preprečevanje okužb z novim koronavirusom, je povedala ministrica za izobraževanje Simona Kustec. "Če pa se bo epidemiološka slika v prihodnjih 14 dneh bistveno poslabšala, bomo morali to spoštovati," je po navedbah STA dejala Kustečeva. 

 

Več bo znano že po četrtkovi seji vlade, na kateri jih bo minister za zdravje Tomaž Gantar seznanil s celovito epidemiološko sliko. Na podlagi tega nato ministrica pričakuje, da bodo sprejeli "najboljše možne rešitve". "Sama bom podprla vse odločitve, ki bodo podprle aktivacijo varnega vračanja v šole za vse učence in dijake," je dejala.

"Prvi šolski dan bi moral biti tako po njenih besedah tak kot vsi prejšnji prvi šolski dnevi, vendar "z dodatno previdnostjo, da gremo v šole zdravi in da spoštujemo priporočila".

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je sicer ravnateljice in ravnatelje na današnji konferenci na Brdu pri Kranju, kjer je tudi potekala novinarska konferenca, seznanilo s posebno publikacijo. Ta vsebuje štiri možne modele izvajanja pouka v novem šolskem letu z navodili, kako ravnati in kaj upoštevati ob izvajanju posameznega modela.

Vrnitev vseh učencev in dijakov v šole ob upoštevanju priporočil za preprečevanje okužb predvideva t. i. model B, ki predvideva omejitve takšne narave, da je zaradi prostorskih in kadrovskih omejitev še vedno mogoče izvajati vzgojno-izobraževalni proces.

Predpisane omejitve so po oceni ministrice življenjske in usklajene z vsemi deležniki v šolstvu. "Če pa se bo kje izkazalo, da temu ni tako, bomo to tako kot vedno reševali individualno," je dejala," poroča STA.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.08.2020 ob 14:32 gost gost

      Edino pravilno. Končno ena pametna poteza te vlade.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.