https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

FOTO: Beltinčani povedli že v 11. sekundi, vendar vseeno doživeli poraz

Beltinci, 23.8.2020  

Nogometaši Beltincev so v tretjem krogu druge lige v domačem športnem parku gostili nogometaše ptujske Drave. Beltinčani so povedli že v 11. sekundi tekme, kljub temu so zmagali gostje z rezultatom 3:2.

 Beltinci Klima Tratnjek - Drava Ptuj 2:3 (2:3)

(Marič v 1. in 22. min, Mörec (ag) v 17. min, Marcius v 28. min, Rogina v 45. min)

Postava ND Beltinci: Domen Zver, Ivo Kuzma, Maksimiljan Zorman, Mitja Mauko, Luka Marič, Jan Kristl, Ivo Balažic, Patrik Raduha, Marko Maučec, Nik Mršič, Vito Mörec. Klop: Niko Serec, Aljoša Šipoš, Alen Andrejč, Luka Pihler, Luka Sočič, Samo Žalik, Luka Lukač. Trener: Radovan Karanović.

Postava Drave Ptuj: Anej Milić, Matic Marcius, Abdelahim Randy Njoya Montie, Anton Rogina, Sandro Lukić-Grančić, Simon Rogina, Leon Martinčević, Jan Gassmann, Ian Ninkovic Quintana, Gabriele Piras, Petar Turković. Klop: Marko Klasinc, Fran Šlamberger, Niko Drevenšek, Drilon Kryeziu, Aldin Aganović, Jordan Oluwakayode Oluwatsin Akande, Sven Dodlek. Trener: Jura Arsić.

Vseh pet golov je padlo že v prvem polčasu. Oba gola za domače nogometaše je dal Luka Marič. Beltinčani so v obrambi naredili preveč napak in prelahko zapravili zmago. Tako je v 17. minuti za izenačenje z avtogolom poskrbel domači nogometaš Vito Mörec, ki je izbil žogo v kazenskem prostoru in zadel gol svoje ekipe.

Luka Marič je še enkrat poskrbel za vodstvo svoje ekipe z 2:1 v 22. minuti tekme. V 28. minuti je po napaki domačega branilca Kuzme za Dravo zadel Marcius. V 45. minuti tekme je za goste zadel še Rogina in tako poskrbel za končni rezultat 2:3 za goste. 

Danes, v nedeljo, sledi še zadnja tekma tretjega kroga druge lige med ekipama Šmartnega 1928 in Rudarja Velenja. Pred zadnjo odigrano tekmo zasedajo Beltinci med 16. ekipami 9. mesto, nogometaši Nafte pa 3. mesto. V naslednjem, četrtem krogu druge lige, je v Lendavi na vrsti prekmurski derbi druge lige med Nafto in Beltinci. Tekma bo v soboto, 29. avgusta, ob 20. uri.

  Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija