https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Od danes poostren nadzor prometa v okolici šol

24.08.2020 ob 17:30  

V teh dneh otroci že pripravljajo svoje šolske torbe in se veselijo ponovnega srečanja s sošolci, nekateri pa z nestrpnostjo pričakujejo, da bodo prvič sedli v šolske klopi. Da bi bila njihova pot v šolo in domov varna, bodo policisti med 24. avgustom in 6. septembrom 2020 z različnimi aktivnostmi skrbeli za njihovo varnost.

Nekatere aktivnosti, v katere bodo vključene različne službe in organizacije, bodo potekale že pred začetkom šolskega leta. V tednu pred začetkom šolskega leta bodo tako policisti pregledali prometno signalizacijo na cestnih povezavah v bližini šol in na šolskih poteh in v primeru nepravilnosti o tem obvestili vzdrževalce cest.

Z vodstvi nekaterih šol bodo skupaj pregledali načrte varnih poti v šolo in preverili, ali so upoštevane morebitne spremembe, rekonstrukcije ali zapore posameznih cest. Z lokalnimi skupnostmi in organizacijami, kot so avto-moto društva, združenje šoferjev in avtomehanikov, sveti za preventivno in vzgojo v cestnem prometu itd., pa bodo skupaj preverili možnosti varovanja otrok, zlasti v prvih dneh šole.

V prvih šolskih dneh bodo policisti obiskali nekatere osnovne šole in skupaj z ravnatelji ter mentorji prometne vzgoje na roditeljskih sestankih starše prvošolčkov seznanili z nevarnostmi, ki na cesti prežijo na najmlajše, jim svetovali, kako naj poskrbijo za varnost otrok v cestnem prometu in kakšne dolžnosti imajo kot starši z vidika varnosti cestnega prometa.

Tudi za otroke bodo ponekod pripravili krajša predavanja o prometni varnosti ter jim tako pokazali, kako naj se varno vključujejo v cestni promet, bodisi kot pešci, kolesarji ali vozniki mopedov.

Med 24. avgustom in 6. septembrom bodo v okolici šol izvajali poostren nadzor prometa, ko bodo predvsem preverjali, ali vozniki vozijo prehitro, in na ta način umirjali promet na izpostavljenih mestih, kjer bi lahko prišlo do nevarnih situacij.

V tem času bodo preverjali tudi ali otroci nosijo rumene rutice in odsevna telesa, ali so mopedi, s katerimi se vozijo otroci in mladoletniki, ustrezno opremljeni in tehnično brezhibni ali starši pri prevozu otrok (pravilno) uporabljajo ustrezne zadrževalne sisteme, izvedli pa bodo tudi več poostrenih nadzorov tehnične urejenosti avtobusov in drugih vozil, s katerimi se prevažajo otroci v šolo

»Kot udeleženci v prometu bodite na otroke in njihovo nepredvidljivost še posebej pozorni. V bližini vrtcev, šol in šolskih poti zmanjšajte hitrost in prilagodite način svoje vožnje,« so zapisali pri Policiji.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.08.2020 ob 19:42 gost

      JA ZDAJ ŽE LEJKO NA STOLICAH SEDIJO PA ČAKAJO KOVRANE ki bodo okoli letali! Nemajo bolj pametnega dela in počakajo da se šolska vrata odpro!!?

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.08.2020 ob 20:57 Milan gost

      Vsako leto isto .Okrog prvega septembra je nadzor po tem pa ta pozabijo in konec .Vsa leta isto

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.