https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

FOTO: Muraši v Estonijo po zmago

25.8.2020  

V četrtek, 27. avgusta, ob 16:30, se bodo Muraši v Estoniji, v prvem krogu kvalifikacij za Evropsko ligo, pomerili z estonskim Nõmme Kalju FC.

Alen Kozar je po skoraj enem letu pavze zaradi poškodbe, na tekmi proti Celju dobil pet minut priložnosti. "Poškodba je sanirana," je dejal Kozar. 

Pred jutrišnjim odhodom v Estonijo je kapetan Alen Kozar povedal, da vedo, kaj želijo narediti v Evropi. "Vemo, za kakšnega nasprotnika gre. Upam, da pridemo s pozitivnim rezultatom iz Estonije." 

Ekipa Nömme Kalju uspešno nastopa na njihovem državnem prvenstvu, saj so na drugem mestu lestvice. Kozar ob tem opozarja, da se na eni tekmi lahko zgodi marsikaj. " Vemo, kakšen nogomet se igra v Estoniji, in vemo, kakšen rang je to. Mi gledamo na sebe. Skušali jim bomo vsiliti svojo igro in naš način dela, tako da se ne oziramo toliko na njih, bolj na sebe.

Odreagirali bomo čim bolj tekmovalno. Naredili bomo vse, da se bomo iz Estonije vrnili z zmago."

Kozar je dejal, da bi izid težko napovedal. "Obljubljam, da bomo šli na zmago in se borili do konca."

Estonci so v primerjavi z izraelskim Maccabijem iz Haife lažji nasprotnik. "Lani smo dobili težkega nasprotnika. Ne glede na to, da smo pokazali dobro igro, je na koncu vendarle prevladala kakovost Maccabija. Zdaj smo bogatejši za te evropske izkušnje in to bomo skušali unovčiti," je dejal Kozar.

 

Trener Murašev Ante Šimundža je izpostavil, da bo gostovanje zelo zahtevo. "Gostovanje v Talinu je zahteven projekt. Nanj se pripravljamo maksimalno in skušali bomo biti čim bolj tekmovalni," je dejal Šimundža in dodal, da ekipo Nömme Kalju poznajo. Ekipa, ki je že nekaj časa skupaj, ima visoke in čvrste igralce, temu prilagaja tudi svoj način igre. "Veliko igrajo na prekinitve, vendar pa imajo pa tudi svoje slabosti, ki jih bomo mi s svojim načinom in prilagoditvijo skušali izkoristiti," je dejal Šimundža.

Poškodovani nogometaši

Šimundža je dejal, da so igralci, ki so bili do zdaj poškodovani, še vedno na listi poškodovanih. "Večina bo tam ostala najverjetneje do decembra. Manjše težave ima tudi Matic Maruško. Zanj se bo v naslednjih dveh, treh dneh videlo, kako bo z njim, in se nato odločili za nadaljnji korak."

Šimundža: Želimo napredovati

"V vsakem primeru želimo napredovati. Ni pa vse odvisno od nas, ampak tudi od nasprotnika. Nismo mi klub, ki bi se postavil prepotentno, ampak se bomo postavili ambiciozno, delovno in ponižno. Storili pa bomo vse, kar je v naših močeh, da bi to tekmo zmagali in prišli v naslednji krog," je dejal Šimundža.

Po besedah Šimundže so v primerjavi z lanskim letom dobili bolj primernega in manj zahtevnega nasprotnika, kot je bil Maccabi. "Dejstvo je, da če bomo razmišljali samo o tem, ne bomo naredili ničesar. Morali bomo biti disciplinirani, tekmovalni in zelo ambiciozni, da bi prišli do želenega cilja."

NŠ Mura je danes predstavlja prva novinca v poletnem prestopnem roku. To sta Luka Marič in Jure Travner, ki sta danes že bila na treningu. 

  Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.08.2020 ob 19:10 Risto Kubura gost

      Srečno!!!!!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.08.2020 ob 1:06 muraš gost

      ajmo idemooo

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.08.2020 ob 1:13 muraš gost

      bobičanec ma korono

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.08.2020 ob 8:56 AJAJAJAJAJAJAJAJAJ gost

      Kompletni ali ne, MURA IZPADE.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.08.2020 ob 8:57 AJAJAJAJAJAJAJAJAJ gost

      Kompletni ali ne, MURA IZPADE.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.08.2020 ob 9:17 deki gost

        Vse je možno, ena tekma, odloča dnevna forma. Upam da napredujejo vsi slovenski predstavniki.

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.