https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Danes obeležujemo dan štirinožnih prijateljev

26.08.2020 ob 10:00  

Danes, 26. avgusta je Svetovni dan psov, dan ko se spomnimo na brezpogojno ljubezen svojih štirinožnih prijateljev do nas.

26. avgust je razglašen za "Svetovni dan psov", in sicer od leta 2004, kjer se na ta dan poudarja pravica psov do veselega in varnega življenja. Izvor človekovega najboljšega prijatelja sega že v davno prazgodovino. Ljudje in psi so si dolgih 140 stoletij delili vse - hrano in življenje. Danes je pes človekov najboljši prijatelj - in prvi človekov živalski družabnik, ki ima pomemben vpliv na človeško družbo in kulturo ne glede na pasmo. 

Zato se danes spomnite na njih in njim namenite še večji priboljšek, daljši sprehod kot po navadi ali pa nekaj, kar vas ne stane nič - SVOJ ČAS! Prav je, da našim najboljšim prijateljem zadostno pozornost namenjamo vsak dan. 

Če pa še nimate štirinožnega prijatelja lahko posvojite iz zavetišča Mala Hiša. Kužki iz zavetišč so že socializirani in vzgojeni, veterinarsko pregledani in zdravi, redno cepljeni in čipirani, običajno pa tudi že kastrirani, zagotovo pa sterilizirani. 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.08.2020 ob 11:16 gost gost

      Pes je res najboljši prijatelj, ker je tako vzgojen že iz pradavnine. Žal pa lastniki ne znajo , ne zmorejo in tudi nočejo ravnati z njimi kot je potrebno za žival. Počlovečijo jih, kar je največja napaka. Ko vidimo te uboge pse, ki se gibajo samo okoli blokov, ves dan pa so po stanovanjih ,je res žalostno to gledati. Pes rabi prostor, pa ,če je še tako majhen in ne crkljanje na kavču. Zato, bi se vsak, ki si želi omisliti pasjega prijatelja moral najprej seznaniti z lastnostmi psa, njegovimi potrebami in predvsem zmožnostmi, če sploh lahko ima psa. To bi moralo biti predpisano, kot je že v večih Evropskih državah. Ne pa, da si iz dolgčasa nabavljajo pse, ki so potem žrtve lastnikov, ker ne vedo z njimi pravilno ravnati. Sicer pa, vse najboljše pasji prijatelji.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.