https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Na vidiku izrazita vremenska sprememba

28.08.2020 ob 15:40  

Ob koncu avgusta se nam obeta izrazita vremenska sprememba. Konec tedna bo mogoče čutiti padec temperatur, možne so tudi obilnejše padavine.


 

Danes popoldne bo povečini sončno, več oblačnosti bo v zahodni Sloveniji. Predvsem v hribovitem svetu zahodne Slovenije bodo možne posamezne plohe ali nevihte. Ob morju bo zapihal jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 30 °C.

Jutri, v soboto, 29. avgusta bo v zahodni Sloveniji spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi padavinami, deloma nevihtami. Ob morju ter v vzhodni in osrednji Sloveniji bo še dokaj sončno z možnostjo popoldanskih krajevnih neviht. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 19, na Primorskem do 22, najvišje dnevne na severozahodu okoli 23, drugod od 26 do 32 °C.

Napoved za prihodnje dni

V nedeljo bo na zahodu pretežno oblačno, drugod bo zjutraj še delno jasno, čez dan se bo pooblačilo. Padavine se bodo od zahoda postopno širile proti vzhodu. Vmes bodo nevihte s krajevno močnejšimi nalivi. V vzhodni Sloveniji bo do večera suho vreme. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju zmeren jugo. V ponedeljek bo pretežno oblačno, predvsem sredi dneva in popoldne bo deževalo. Hladneje bo.

V torek in sredo bo zmerno do pretežno oblačno, občasno bo ponekod rahlo deževalo. Od četrtka do nedelje bo prevladovalo sončno vreme. Postopno bo topleje, ob koncu tedna bodo najvišje dnevne temperature okoli 25 °C, napoveduje ARSO.

Obremenitve s cvetnim prahom

Agencija Republike Slovenije za okolje v zadnjem tednu poroča, da poteka glavna sezona cvetnega prahu ambrozije. V lepem vremenu bo obremenitev srednje visoka do visoka, odvisno od razširjenosti rastline. V SV Sloveniji bo obremenitev zelo visoka. Zmanjšanje obremenitve pričakujemo po nevihtah in ob prehodu vremenske motnje. Količina cvetnega prahu pelina se zmanjšuje, bližamo se zaključku sezone.

Poletne nizke obremenitve s cvetnim prahom trav se bodo nadaljevale. V zraku bo cvetni prah trpotca, metlikovk, konopljevk in večje količine kopriv, alergenost teh vrst je nizka in redko vpliva na zdravje.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.08.2020 ob 21:43 gost gost

      Ja ,ambrozija se širi, ker nihče več ne kosi ob travnikih, čeprav je to kaznivo. Inšpektorji bi mogli bolj dosledno izvajati nadzor in kaznovati. Pred vrati imajo travo, ambrozijo, pa po radiju pitajo, kdo bo pokosil. Koliko ljudi je pa zaradi tega betežno, pa jih briga. Za neuničevanje ambrozije, ki je najbolj alergena trava so določene visoke denarne kazni. Inšpektorji, na delo k neodgoovornim posameznikom, ki raje sedijo v bufetu in vprašujejo, kdo bo pokosil. Samo kazni bodo zalegle, očitno.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.