https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Radencih izglasovali referendum o preimenovanju Titove ceste

28.08.2020 ob 11:00  

Svetniki občine Radenci so na včerajšnji 16. redni seji med drugim večinsko podprli razpis referenduma o preimenovanju Titove ceste.


Župan občine Radenci Roman Leljak, je za STA sicer napovedal, da bo v nekaj dneh na ustavno sodišče vložil pobudo za oceno ustavnosti, če je referendum z vprašanjem, ki so ga določili svetniki, sploh dopusten.

Vprašanje na referendumu se bo županovih besedah namreč glasilo "Ali ste za to, da se spremeni ime Titove ceste?"

Svojo pobudo naj bi na ustavno sodišče vložil v naslednjih dneh. "Na ta način bom prisilil, da ustavno sodišče odloči, ali bo referendum dovolil ali ne." V kolikor se sodišče odloči, da se ime spremeni, ga nato niti drugi ne morejo več spremeniti, je dodal za STA.

Za referendum 14 svetnikov, proti 1

Za referendum je na seji občinskega sveta Občine Radenci glasovalo 14 svetnikov, proti pa le en, je pojasnil župan.

Na referendumu, ki ga bodo izvedli 25. oktobra, bodo občani odgovarjali še na pet drugih vprašanj, ki so pomembna za življenje v občini in bodo pomagala občinskemu svetu, da lažje sprejema odločitve, je še dodal.

Spomnimo, občinski svet je 28. maja z odlokom Titovo cesto preimenoval v Cesto osamosvojitve Slovenije, pobudniki referenduma pa so se temu uprli, ker je Titova cesta po njihovem zgodovinsko dejstvo, na kateri so in bodo lahko gradili bodočnost.  Ponudniki referenduma tudi menijo, da gre pri preimenovanju za nepotrebno provokacijo župana Romana Leljaka.

Podpisniki so sicer zbrali 127 podpisov, župan pa jih je pozval, naj pobudo dopolnijo, ker ni skladna z zakonodajo. Podpisniki so po dveh zavrnitvah s strani župana vložili tožbo na upravnem sodišču, julija pa je ustavno sodišče zadržalo izvrševanje spremenjenega občinskega odloka o imenovanju ulic, trgov in naselij v Radencih, še poroča STA.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.08.2020 ob 11:10 gost

      Tito je bil ČLOVEK, Leljak pa smet od človeka.

      82 29 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.08.2020 ob 11:20 gost

      Tito je bil diktator. Seveda si je gradil kult osebnosti, kot vsak "pošten" diktator, kamor spada tudi imenovanje vsega po njem. Čas je, da se vse takšne ostanke komunizma počisti, skupaj z vsemi ostalimi ostanki diktatur.

      37 104 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.08.2020 ob 11:31 gost

        To so desne neumne laži domobrancev, ustašev, četnikov, cerkvenih, ...... Živim od leta 1950, trikrat sem Tita v živo srečal in se pogovarjal z njim. Iz porušene države je napravil čudo, od zdravstva, šolstva do gospodarstva. Delavec je imel vse kar je hotel, imeli smo brezplačno zdravstvo in šolstvo, svetovno znane tovarne, ......... Ob njegovem pogrebu so se poklonili vsi svetovni voditelji, kralji, predsedniki vlad. VJugoslaviji je delavec imel veliko več pravic in ugodnosti kot jih ima danes. Prekleti smrad desni, ne smradi, če ne veš kako je bilo.

        111 30 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.08.2020 ob 12:48 levilenuhi gost

        11:31 ka si napijso, je lejko delo samo kakšnoga butlna, keri verjetno zna kak je takrat bilo, piše pa glih obratno. Sram naj te bo, mladi morejo zvedeti, da je takrat bilo slabo, zelo slabo in ti in tebi podobni pišete bedarije, ker ste takrat meli privilegije, pa bi jih še gnes radi. Jok, ne bo vam uspelo, od naših žuljev nete živeli, lenuhi!

        21 86 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.08.2020 ob 13:33 gost

        Že dolgo hodim po svetu a nisem še spoznal enega pametnega in realnega desničarja. Žal takšni ste. Napumpani z neko lažnivo ideologijo, lažmi, sovraštvom do vsega kar ni vaše in ne misli tako, nesposobni lastnega mišljenja, obožujete na vseh sodnih instancah obsojenega kriminalca in širite njegove laži. Dal ti bom dva uradna podatka, ki ju lahko kadarkoli vsak najde na Goglu. Leta 1987 je bilo v Sloveniji manj kot 20.000 brezposelnih, danes jih je več kot 90.000. Takrat je v Sloveniji živeli prav tako 2 milijona prebivalcev kot jih živi danes. Jugoslavija je obstajala 46 let, imela 24 milijonov prebivalcev, iz porušene države zgradila infrastrukturo, hiše, stanovanja, zdravstvene domove, bolnišnice, šole, vrtce, univerze, knjižnice, banke, zavarovalnice, stadione, dvorane, svetovno znane tovarne, pristanišča, hidro, termo in jedrsko elektrarno, ....................... in imela 14 milijard evrov dolga. Slovenija obstaja 28 let, ima dva milijona prebivalcev, večino vsega kar smo v Jugoslaviji zgradili in napravili, je prodala ali uničila, in ima 38 milijard evrov dolga. V Jugoslaviji, v samoupravnem socializmu, je delavec imel v svojem podjetju delavski svet, sindikat, samoupravno delavsko kontrolo, disciplinsko komisijo, kmisijo za podelitev kreditov, komisijo za izbiro direktorja, ............... ki so skrbeli za delavčevo varnost in njihove pravice. Delavci so imeli dobre plače, izplačane točno na določen dan, zelo poceni letovanja v počitniških domovih, podjetja so gradila stanovanja za svoje delavce!!!!!!!!!!! in dajale delavcem kredite za gradno hiš, razmerje med najnižjo in najvišjo plačo v podjetju je bilo 1 : 4, v največjim podjetjih 1 : 5 in vsi smo imeli dovolj, delavec je lahko kadarkoli dobil delo v bližini doma, ................... Preklet desničarji, ki takrat niste živeli ali ste se potepali v tujini, nehajte lagati in srati po dobrem sistemu in dobri državi.Meni, ki sem živel v tistem časi in 42 let delal v proizvodnji, pač ne morete lagati. ŽIVEL SEM TAKRAT IN VEM KAKO JE BILO. Bil je pa red v državi. Lopovi, morilci, prevaranti, barabe so bili v zaporih in na Golem otoku. Nobene represije in diktature sam nikoli nisem doživel. Verjamem in vem, da je pa bilo za lopove hudo. In prav je tako. Desni, ko boste dalje lajali in trobili Janševe laži, dajte z dokazi kot sem jaz vam dokazati, da imate v kakšnem primeru prav. Ne samo neke izmišljene floskule. Ja, danes pa imamo telefne, ralčunalnike, dobre avtomobile, ....... Te bi imeli tudi brez Janše in vas. Jih pa takrat niti v ZDA, niti v Nemčiji niso imeli. Še za desne nevedneže - prvi računalnik v Evropi je sestavila vaša tako osovražena Jugoslavija!!!!!! Mislim, da se je imenoval Triglav. Pa tudi letala je delala Jugoslavija, pa najboljše turbine na svetu in še marsikaj, o čemer mladi in zavedeni pojma nimate.

        112 21 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.08.2020 ob 19:22 Joze gost

        Preimenovati bi bilo smiselno še tiste ulice, ki nosijo imena tretje ideologije povezane s zablodami in zavajanji torej imena Papežev in neštetih "svetnikov" po katerih se imenujejo še mnoga naselja.

        21 3 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.08.2020 ob 11:23 Lijz gost

      Kdo je bil proti?

      29 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.08.2020 ob 11:33 gost

      Napišite poimensko opico, ki je bila proti!!!

      32 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.08.2020 ob 11:41 gost

      edino pravilno,to bi mogli narediti po vseh mestah kjer je še kaka ulica poimenovana po pedofilu,morilcu ustanovitelju golega otoka in zavaljenem debeluharju ,ki je na račun cele bivše države živel kot neki bog na zemlji,bil pa je navaden vodovodar ,diktator isto kot stalin in hitler ..bravo radenski župan da si prvi začel z tem,da se končno izkorenini ta nesnaga z naše države ...minusarji pa si dajte minus vaše majhne možgane,ti debeluhar pod 1000 vzdevki pa se ne preseravaj pod pretvezo kako super je bilo tedej,ker ni bilo nič kaj super tedej,no razen tebi ,pa podobnim z iq zlate ribice v ledeni vodi

      28 107 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.08.2020 ob 10:19 Zmaga 45 gost

        No ni bil vodovodar, bil je strojni ključavničar. Bil pa je tudi 2. na državnem vojaškem tekmovanju v mečevanju v AO vojski, kar je stvar velikega prestiža in najmlajši podčastnik. Verjetno ne zastonj ali pa zato, ker bi bil v "pravi" stranki? In samo po njegovi zaslugi je bila Jugoslavija po vojni razdeljena na federalne enote - republike in današnja Slovenija je natanko bivša SR Slovenija. Če ne bi bilo njega in partizanskega upora, bi še vedno živeli v kraljevini (nego kje??) in še danes sanjali o državi (če sploh).

        27 5 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      28.08.2020 ob 11:58 debeli rdeči gost

      Kakšni prebivalci vasi takšen župan ! Kaj se čudite. Kaj so si zvolili to imajo !

      69 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      28.08.2020 ob 12:10 gost

      .edini smrad tu si samo ti,pa še povrh smrad lažnjivi ,pa ne smradi več tukaj,ker zaudarjaš debeluhar ,hehe nekdo je pa Df na žuleka stopil a :D ...smradko zopet nekaj sanjari o nekih sračanjah

      5 26 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.08.2020 ob 12:18 gost

        Tito je hodil med ljudi v mestih, tovarnah, ........., se pogovarjal z nami. Ni se bal ljudi, kot se jih boji vaš pastir Janša, ki beži še pred svojo senco.

        81 13 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.09.2020 ob 8:37 Lea gost

        Ne glede, v katerem casu ste ziveli, osnovne kulture se niste naucili skoraj vsi. Sramota kaksne besede in zaljivke.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      28.08.2020 ob 12:14 Bučko gost

      In brez referenduma nsj Radence preimenujejo v BUTALE, ker si res drugo ne zaslužijo, če še vedno slavijo Tita. Vse čestitke Leljaku!

      17 81 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      28.08.2020 ob 12:16 gost

      Tito ne samo da je bil diktator tudi pedofil je bil in fukaril 14 letne deklice. Tega se Hitler ni pocel.

      19 75 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      28.08.2020 ob 12:19 G. O. S. T. gost

      Saj pa imate največjega diktatorja v vladi republike Slovenije,,, princa teme,,,,. Ga je gdo zamenjal vse si hoče podrediti pa nikomur nič. Sodstvo, novinarje, policijo, itd,,. Evropa ga nemara ker je tam gnilo jajce tuka pa mu ploskate kot da ste vsi njegovi hlapci hodili v veselo šolo,,,, posebna šola,,, je toda še razumemo bedaki.

      68 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      28.08.2020 ob 12:54 našžupan gost

      čestitke županu, prosimo te, vztrajaj, zdrži pritiske teh zadnjih obupancev, Radenci je tudi po tvoji zaslugi mesto prihodnosti, ki so ga uničili, glih tvoji nasprotniki, ki bi radi zopet na oblast. Še enkrat te bomo volili, če bo treba!

      20 64 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.08.2020 ob 16:52 debeli rdeči gost

        Radenci so bili mali zaselek z mineralno vodo in Komunisti so naredili Zdravilišče iz Radenec, potem je pa DEMOKRACIJA vse to pripeljala v rit in prodala Čehom ki se sedaj smejijo in nosijo miljone iz Slovenije.

        59 8 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.08.2020 ob 5:54 gost

        Dobro bi bilo, da plačate še njegove dolgove, ki jih je z svojo goljufijo povzročil sej. Veste vrata okna itd. Ljudje pa še danes niso dobili vračila akontacije.

        20 3 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      28.08.2020 ob 13:04 sibil58 gost

      Zakaj pa ne bi poimenovali še eno ulico v Radencih "LUKAŠENKO ULICA "

      17 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      28.08.2020 ob 13:23 Nevtralen gost

      Občani Radenec ste z izvolitvijo Leljaka pokazali kdo ste... Tito je del zgodovine, pod njegovim vodstvom smo bili osvobojeni od fasisticnih sil, živeli smo v državi, kjer je bil delavec cenjen ter spoštovan, v državi kjer ni mogel vsak direktorcek, vsak občinski veljak krasti ter si prilascati milijone... Ni bilo vse idealno, bilo pa je dosti bolj pošteno do običajnih, delovnih ljudi...

      68 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.08.2020 ob 13:39 fiftififti gost

        tako je, Titoja v muzej pa basta, nej pa na trge, ulice ipd. Zgodovina pa naj tan ostane, pa čeglij rdeča!

        20 25 Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      28.08.2020 ob 14:11 sibil58 gost

      ......PA RES NI BILO TAKO SLABO PRI TITU. KAR SE TIČE VOLITEV : " EVO TI JEDNO JAJE, PA IZABERI" KAR SE TIČE ŽIVLJENSKEGA STILA: "PIJEM, PUŠIM I DEVOJKE RUŠIM" ( vhisky Chivas, Očala Ray Ban, ogromno zlatnine, pedofilija ,,, vse zahodne manire.....) Ni bilo vsem dobro, le tistim, ki so bili v njegovem krogu ( rdečim). Nikakor pa ne zamenjujmo nostalgijo po svoji mladosti, zdaj smo se pač postarali , kljub temu ostanimo razsodni..... Sploh pa, nekaj, kar traja tako kratko, ne more biti dobro. ŽIVIO !

      11 36 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      28.08.2020 ob 14:22 AAAAAAAAAAA gost

      Leljak dvoličen manipulator, da so ščeli meti referendum nasprotniki zamenjav eimejna je Leljak biu prouti ka so tou nepotrebni stroški, zdaj pa ka un predlaga referendum so pa več nej nepotrebni stroški. Radenčani izvolili ste pravomočno obsojenoga keri je oškodovao ogromno lidij keri svojih pejnez nikdar nedo vidli pa ga zdaj mejte.

      56 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      28.08.2020 ob 15:00 TITO DIKTATOR gost

      Ustavno sodišče je leta 2011 tita razglasilo za diktatorja, preverite odločbo kdo ne verjame.

      10 52 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.08.2020 ob 8:00 AAAAAAAAAAA gost

        Slo ustavno sodišče je sramota za Slovenijo odločajo po pripadnosti političnih strank nej pa po ustavi.

        25 2 Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      28.08.2020 ob 16:06 Nevtralen gost

      In ta Leljak bo odločal o usodi imena Tito, ki je bil del zelo pomembne zgodovine tudi za Slovenijo?? O Titu največ pove njegov pogreb katerega so se udeležili praktično vsi svetovni voditelji, torej je bil spoštovan ter cenjen po vsem svetu! Leljak kdo si sploh ti, ti boš spreminjal zgodovino, rajši poskrbi da boš uredil svoje življenje!!

      52 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.08.2020 ob 20:38 Loki gost

        Naj negdo prešteje, kolikokrat je bila beseda delavec in delavski razred omenjena ustavi SFRJ in kolikokrat v ustavi RS.

        14 2 Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      28.08.2020 ob 16:23 sibil58 gost

      ...ah, pozabil sem našteti "COHIBA", saj veste ne ? Kubanske cigare. Dobival naj bi jih od Castra. Eh, pa takrat ....14 rezidenc, pa jahta Galeb, pa 30 pozlačenih pušk, nekaj avtomobilov.....itd,......... kaj bom našteval, pa takrat še ni bilo besede "korupcija" ?! A ne ? Ali pa res ne ? ŽIVIO !

      9 40 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.08.2020 ob 18:12 gost

        Ker ste zbrisali moj komentar, ga bom ponovil. Vse, kar je imel Tito, je bilo v lasti republik in države. Ničesar ni imel v svoji lasti. Ko je umr deniči niso dobili nič velikega, samo neke malenkosti. Njegova žena Jovanka niti pokojnine ni dobivala. Maršal Tito niti plače ni dobival kot jo dobivajo naši kvazi voditelji. Desničarji nehajte lagati, ker smo pametnejši od vas z osnovno šolo ali pa še to ne.

        49 9 Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      28.08.2020 ob 16:56 gost

      Jebite se vsi OPRANOGLAVCI levuharski.Sami smradi.Tito je bil ista pederčina kot ste sedaj vi..Dobro je bilo samo tistim ki so tulili v isti rog kot ON.Če ne si bil hitro na golem otoku ali pa te je zmanjkalo.BIL JE DIKTATOR,nič čudnega da so ga proglasili za enega izmed 10 največjih zločincev človeštva ,pa če vam je to komunajzerjem všeč ali pa ne.ZLOČINEC.Tudi prijatelje po svetu je imel same zločince in diktatorje.Ne tupite mi sem letnik 1956.

      10 55 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      28.08.2020 ob 18:09 G. O. S. T. gost

      Gost16. 56 tvj vojvoda,,,, princ, teme,,,, tud on je takrat bil del struje kerim bi naj bilo tako dobro po tvojem mnenju. In tudi ti si verjetno bil zraven kajti vsi SDS pizdeki ste obrnili plašček.1940 ste podpirali,, adeka,,, potem, partijo,, zdaj stepa naenkrat vsi največji verniki ko enkrat na leto greste k maši seveda če so prisotni novinarji.

      45 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      28.08.2020 ob 19:20 sibil58 gost

      Odgovor za " GOST-a 18;12 " Lol, "vse je samo uporabljal ???? Naj se smejemo ? Resno nam razlagaš ??? Gospa Pirc, smejte se še vi. Pa leta 2002 so ugotovili, da dedičem pripada 45 mio € njegove zapuščine. To, kako ni dedovala njegova nekoč mlada punca Jovanka, kasneje žena, pa je tudi del titoistične zgodovine YU (postkomunizma). Živio !

      5 27 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.08.2020 ob 9:05 gost

        Teh 45 milijonov evrov ste si desnuharji enostavno izmislili, ker jih dediči nikoli niso videli niti od daleč. Če si pa tako zabiti, da eno naduto, nepošteno baburo primerjaš s človekom, ki je s pomočjo zaveznikov premagal Hitlerja in napravil državo, v kateri je delavec in srednji sloj odlično živel in je vsak imel primerno in dobro plačano delo blizu doma, ti pa niti zdravniki ne morejo več pomagati. Če misliš, da lahko sina te lopovske babure živita na stroške davkoplačevalcev, pa tako nisi glih v glavi.

        28 3 Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      28.08.2020 ob 19:24 gost

      Za vse desne nevedneže iz zabiteže, posebno za nekdanjega kriminalca in zapornika, ki še vedno ljudem dolguje okoli 8 milijonov evrov, Romana Leljaka: v google vpišite list of places named after Josip Broz Tito, pritisnite enter in berite koliko krajev, ulic, ...... se po svetu še danes imenuje po našem nekdanjem maršalu. Nesnaga desničarska.

      44 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      28.08.2020 ob 19:52 sibil58 gost

      gost 19;24 ..........to so podatki iz kumrovačke fakultete ?????? Pa nobeno mesto ( po letu 1995 ) se več ne imenuje po Titu. V ex YU jih je bilo ca 9 ( nisem preverjal ....Titovo Velenje, Titova Korenica, Titov Veles ........itd cel kup ....menda jih je bilo 9) Zgleda, da je v Radencih še dosti kumrovačkih diplomantov....

      8 36 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.08.2020 ob 19:58 gost

        v Nemčiji je še danes ulica, ki se imenuje po Titu. Poglej po svetu, ne po nekdanji Jugoslaviji kjer ste desni nacionalisti uničili vse, kar je bilo možno uničiti.

        42 5 Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      28.08.2020 ob 20:12 sibil58 gost

      ....glej, mene Nemčija v tej debati ne zanima. Sem pa zelo vesel, da se je slovenska samosvojitev uresničila. Sicer pa, v Radencih ste sami volili župana. Demokratično. Prav tako bo demokratičen tudi referendum. Naj se zgodi, kakor se bodo v Radencih ljudje odločili ( to ni več vsiljeni titoizem). Če bo ostala ulica po Titu, bom jaz osebno spoštoval odločitev in se več ne bom oglašal. AD ACTA Živio.

      9 24 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.08.2020 ob 20:27 gost

        Mi smo se osamosvojili???? Kaj pa bluziš? Niti svojega denarja nimamo, večina podjetij je v tuji lasti, velika in dobra podjetja so plačanci namenoma uničili, banke kot temelj države so v tuji lasti, delavec je hlapec na svoji zemlji - pa še velik0o zemlje so tujci pokupili, desni bluzerji, plačanci in EU hlapci so 12 % slovenske zemlje z gozdovi, zgradbami in stavbami vred podarili Vatikanu, ne smemo prdniti brez EU in NATA, .......... O kakšni osamosvojitvi in samostojnosti ti bluziš?? Še poraženci druge svetovne vojne - Nemci - so priznali veličino maršala Tita, le slovenski desničarji ste pijani od sovraštva do njega in do ureditve, v kateri je bil delavec spoštovan in cenjen in je lepo živel. Kako vas ni sram?

        47 6 Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      29.08.2020 ob 11:22 Obcan gost

      Dajem vso podporo županu in želim,da svoj mandat izpelje do konca in da se poteguje za novega!Sicer pa so volitve pokazale vse!

      8 25 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.08.2020 ob 11:47 gost

        Vprašaj ti svojega župana kdaj bo ljudem vrnil 8 milijonov evrov, katere je od njih s prevaro dobil.

        25 5 Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      29.08.2020 ob 14:31 gost

      Ta vaš posranec od župana je takoj policijo poklical, ko mu je meščan par besed povedal. Verjetno je imel puno dreka v svojih gatah od strahu. Revše lažnivo pokvarjeno.

      23 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      29.08.2020 ob 15:51 Pista gost

      ko berem te komentarje,nevem če je kateri napisan od radenčana,da bi lahko imeli takšne ljudi med sabo,ki tako mrzijo in sramotijo svoje sovaščane in cele radence,skoraj neverjamem,glede župana ,bil je izvoljen na volitvah od radenčanov in nihče nima pravice posebno še od zunaj ,da jih žali in da jih ima za majn vredne ,ljudje so se pač odločili,da se v radencih po več letih propadanja nekaj spremeni,glede bivše jugoslavije,sam sem živel več kot 40 let v jugi in vem kakšno je biloživljenje tam in kakšno je danes ,odprite samo okno inpoglejte densosedu,na dvorišču pri vsaki hiši po 2 ali celo trije avtomobili,takrat še dobrega picikla nisi imel ,kmet je šel na njivo z motiko ingrabljami ,danes gre na njivo stroj ,kdo pravi ,da je takrat živel lepše ,bila pa je razlika ,vsi so morali delat nibilo sociale ,netako kot danes ,ko uvažamo romune za delo ,doma pa imamo 80 tisoč ljudi na zavodi ,kjer vsaki dobi denar tega v jugi ni bilo,po vaših komentarjih sklepam ,da večina vas takrat še nibilo,nikakor pa si neželim ,da bi se vrnili tisti časi,nekateri nevejo kako lepo živijo

      5 23 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      30.08.2020 ob 9:42 sivi gost

      Tu je bilo leglo UDBE, mejna prehoda G. Radgona in Gederovci. Tu so živeli plačanci v Radencih.

      5 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.08.2020 ob 14:03 boleče gost

        tako je, pol smo jih 90-eta nagnali, njihove simpatizerje in ostale, pa kak zgleda, še bomo mogli! Tito pa največji luzer, Nemci zgubili vojno, on pa fehtal Nemce, da so prej kak v 70- tih naši ljudje lahko šli tja kruh služit, ker Juga je že takrat bila cu grunt!

        4 8 Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      30.08.2020 ob 11:05 Klikchko gost

      Za vse polpismene desne voluharje, slavite svojega diktatorja veliko večino slovencev pa vseeni ne boste prepričali, za nas je Tito bil in bo ostal pozitivna osebnost, kateremu vaš albanc ne seže niti do gležnjev. Pa lep tovariški pozdrav vsem pionirjem

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      31.08.2020 ob 13:07 Magyar Bacsi gost

      Tito je bil car!!!! Lijak pa je dober za odtok gnojšnice skupaj s Puklastim, drislavim Janošem.

      11 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      31.08.2020 ob 14:07 963 gost

      Končno en portal kjer je je napisana resnica o Titu pa tudi o podporniku ustašev Leljaku. Točno tak je bilo; delavci so bili spoštovani in enakovredni, njihov glas je nekaj štel ravnali so se po načelu DELU ČAST IN OBLAST. In kam smo prišli danes? Do tega, da si en ustaš dovoli menjati ime ulice z njegovim imenom, sramota .

      11 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.08.2020 ob 14:28 hohoho gost

        delafci lačni pa razcotani gledali prek meje, gi je kava, banane in ciment, tak nan je fajn šlu!

        5 10 Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      01.09.2020 ob 12:23 Vietnam gost

      Leljaka Hrvatom dajte ka on ljubi ustaše

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    33. gost
      07.09.2020 ob 7:03 gost

      ka ta leljak vas redno jebe, vse bo po njegovem saj moramo se upreti da nebo z nami v Radenci pometal,,,,,

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    34. gost
      07.09.2020 ob 16:00 Obcan gost

      Malo se treba sprehoditi po občini,pa se lepo vidi,da se nekaj dela!!! Gospod župan se je na polovici mandata in vse ne gre skozi noč!!

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.09.2020 ob 16:11 gost

        Daj napiši koliko od teh 8 milijonov evrov, ki jih je dolžan ljudem , je že vrnil, pa se bova potem dalje pogovarjala.

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.