https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Takšno razdejanje je včerajšnje neurje pustilo v razkriški občini

31.08.2020 ob 11:00  

Včerajšnje neurje je z močnim vetrom in točo veliko škode povzročilo tudi v Občini Razkrižje, še posebej v naselju Gibina - Gibinska graba.

Kot je na svojem Facebook profilu zapisal župan Občine Razkrižje Stanko Ivanušič je odkrilo kar nekaj streh, tako stanovanjskih hiš, kot gospodarskih poslopij in pomožnih objektov. Nekatere pomožne objekte, predvsem drvarnice, je dobesedno odneslo. Podrlo pa je tudi veliko večjih dreves ter drogove električne napeljave.

Foto: Fb Stanko Ivanušič

Zaradi večjega obsega razdejanja, zlasti velikega števil podrtih dreves, so poleg razkriških posredovali tudi ljutomerski gasilci. Najprej so očistili dostopne poti, spravili drevesa iz objektov in izvedli nujno zaščito streh s folijo. Nujnih popravil pa so se takoj lotili tudi domačini, na pomoč so jim priskočili sorodniki in tudi sosedje. Nekaj ur je območje bilo tudi brez elektrike, je še zapisal razkrižki župan.

Foto: Fb PGD Razgrižje in pgd-ljutomer.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.08.2020 ob 15:15 Pa jebemo sunce , gost

      ne bi rad kogar koli užalil , ali po slikah sodeč bi se to samo od sebe podrlo.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.