https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Vojaška zahvala Občini Lendava

02.09.2020 ob 9:00  

V četrtek, 27. avgusta, je poveljnik vojašnice Murska Sobota, podpolkovnik Andrej Skodič županu Občine Lendava, Janezu Magyarju predal spominsko plaketo poveljstva sil Slovenske vojske za podporo, ki jo je Občina Lendava izkazala največjim vojaškim vajam v letošnjem letu.


»Slovenska vojska je v času od 24. aprila do 19. junija 2020 na širšem območju Republike Slovenije izvajala vodna, četna in združena usposabljanja z namenom, da bi bila v vsakem trenutku pripravljena na obrambo in pomoč državljankam ter državljanom, ko je to potrebno.

Slovenska vojska je tako tudi v epidemioloških kriznih razmerah ohranjala in vzdrževala pripravljenost ter preverjala delovanje taktičnih enot, sistem poveljevanja in kontrole v razmerah kriznega odzivanja ter odzivnost sil za delovanje v podporo sitemu varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami. Vaje so potekale pretežno zunaj vadišč Slovenske vojske, in sicer tam, kjer se s tem strinjala lokalna skupnost.

Na pogovorih v mestni hiši so se dogovorili tudi o sodelovanju vojašnice Murska Soboto na dnevu odprtih vrat Centra za zaščito in reševanje Lendava, ki bo v soboto, 5. septembra 2020, med 9. in 13. uro,« so zapisali na lendavski občini.

*Foto: Občina Lendava

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.09.2020 ob 20:45 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Res,proračun kaplarja Ivana je nula,ali pa vojska nima kaj za oblečt.Ob takih priložnostih je pač treba priti v dostojnih uniformah,s kravatami in kulturo,nekaj je treba na sebe dat,pa oni desni z bedastim nasmehom,z vampom ,ki prekriva njegova junaška prsa...Ej,JNA,bili smo nekaj.

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.