https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Prekmurec Mitja Novinič iz AC Milana posojen v Lanciano

9.8.2011  

Mladi pomurski nogometaš Mitja Novinič, ki je bil pol leta izven igrišč, bo v letošnji sezoni nastopal za tretjeligaša Società Sportiva Virtus Lanciano 1924. Nekdanji igralec Nafte je pričakoval posojo v nižjo ligo.

Vsaj za eno leto se je 20-letni Mitja Novinič poslovil od slovitega AC Milana. Čeprav se je v takšnem obdobju lani pripravljal celo s prvim moštvom Rossonerov in igral na prijateljskih tekmah, nato ni dobil več priložnosti in je še naprej igral za mladince. Sezono je zaključil že jeseni, ko si huje poškodoval koleno in je njegova rehabilitacija trajala kar pol leta. Zdaj je znova nared, menjal pa bo tudi klub. Seli se v tretjo italijansko ligo k malemu klubu Virtus Lanciano.

V dresu novega kluba ...

Pa je pričakoval takšno potezo? "Seveda, da sem pričakoval to potezo, tako kot tudi večina mojih soigralcev iz primavere, grem tudi jaz na posojo v nižjo ligo," pravi Novinič.

Pristal v majhnem klubu, ki nudi veliko priložnosti mladim

Njegov nov klub obstaja že od leta 1920, pred tremi leti pa je bil znova oživljen. V svoji zgodovini ne beleži večjih uspehov, saj še nikoli ni igral niti v Serie A niti v Serie B, je pa v zadnjem času poznan po tem, da ponudi veliko priložnosti mladim igralcem.

Z Davidom Beckhamom ...

"Tretja italjanska liga ni slaba. Sam šest mesecev nisem igral nogometa zaradi poškodbe kolena, zato na začetku sigurno ne bo lahko. Cilj v tej sezoni mi je odigrati čim več tekem in da bi sezona minila brez poškodb," nam je zaupal nekdanji igralec Nafte, ki je lani podpisal triletno profesionalno pogodbo z AC Milanom. Za nov klub je Novinič že odigral nekaj prijateljskih tekem.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.