https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Mekotnjaku na ogled postavili buče velikanke in bučne aranžmaje

08.09.2020 ob 6:05  

Minulo soboto, 5. septembra 2020, so pri Stajnkovih v Mekotnjaku, postavili na ogled bučne aranžmaje in stehtali buče velikanke. Najtežja buča je tehtala kar 191 kilogramov.

 

Turistično društvo Stara Cesta je v Mekotnjaku pripravilo že 15. Bučarijo, kjer so stehtali najtežje buče in postavili bučne aranžmaje. 

Najtežja buča je tehtala 191 kilogramov in je zrasla na njivi Marjana Vrablja, drugo mesto je zasedel Ivan Gaube, katerega buča je tehtala 137 kilogramov, na tretje mesto pa se je uvrstila Sonja Gregorinčič z bučo teže 102 kilograma.

Med mladimi pridelovalci je najtežjo bučo (94 kg) pridelal Aney Geržina, drugouvrščena buča Matica Kozarja pa je tehtala 62 kilogramov. Bučni aranžmaji v Mekotnjaku bodo na ogled še nekaj prihodnjih dni.

Med gosti je bil tudi ljutomerski podžupan Niko Miholič.  Zaradi razmer, ki onemogočajo druženje večjega števila ljudi, so tradicionalno prireditev, ki je v preteklosti privabljala tako domače, kot tudi tuje goste, letos izvedli v okrnjeni obliki, so zapisali pri občini Ljutomer.

Foto: Občina Ljutomer

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.