https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Ulici v Ljutomeru bosta dobili novo podobo

11.09.2020 ob 6:05  

Komunalno podjetje Ormož je pričelo izvajati rekonstrukcijo komunalne infrastrukture v Vrtni in Volkmerjevi ulici v Ljutomeru.

 

"Vrednost del znaša 334.136,78 evra. Rok končanja je predviden najpozneje do konca novembra 2020. Projektno dokumentacijo za rekonstrukcijo kanalizacijskega in vodovodnega omrežja je izdelal Rudi Sever s.p. iz Stročje vasi, za rekonstrukcijo ceste pa BNG, Bojan Safran s.p. s Kapelskega Vrha. Strokovni in finančni nadzor nad investicijo bo izvajal Gradal, Bojan Sekereš s.p. iz Lendave. Stroški nadzora znašajo  9.516 evrov.

Foto: Občina Ljutomer

Varnostni načrt za investicijo je izdelal Daing d.o.o. iz Beltincev, kateri bo izvajal tudi koordinacijo varstva pri delu. Ti stroški bodo znašali 1.245 evrov. V sklopu investicije je predvidena rekonstrukcija kanalizacije v obeh ulicah v skupni dolžini 395 metrov in rekonstrukcija vodovoda v dolžini 340 metrov. Po končanju rekonstrukcije kanalizacije in vodovoda se bo pristopilo še k rekonstrukciji ceste, ureditvi javne razsvetljave in odvodnjavanja. V času del naprošamo stanovalce omenjenih ulic in udeležence v prometu za strpnost," so zapisali pri občini Ljutomer.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.09.2020 ob 9:35 gostitelj gost

      Ulici v Ljutomeru bosta dobili novo podobo in novi imeni, ena bo imenovana po g. Francu Jurši a druga po mađistru g. Nemcu, kako si bosta akterja poimenovanje razdelila še ni povsem jasno !

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.09.2020 ob 9:55 prlek gost

      Ali drugi kraji in vasi v Ljutomerski občini ne obstajajo. Koliko gledam se obnavlja samo v Ljutomeru. Imamo pa še veliko cest in krajev kjer ni primerno se peljat z avtom smo z traktojem je možno. Se sprašujem,če ti ljudje niso naši občani, da za njih ni potrebno poskrbet.Cesta na stari cesti (Strmec) pa (Šmitov Breg) in cesta v Branek, itd.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.09.2020 ob 7:16 Malonedličan gost

      A pri Mali Nedelji pa je vse uredu, da se nič ne dela Sicer pa je županja tako pozabila da je to tudi del njene občine. Čepran smo jo v tem koncu močno podprli pa se po volitvah hitro pozabi na to, zraven tega pa se v turistično blagajno priteče največ denarja ravno iz tega konca. Upam da bodo ljudje kmalu to spregledali in si enkrat nalili čistega vina katerega imamo v teh koncih izvrstnega.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.