https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Balažek ni nezakonito financiral Turistične zveze Lendava vabi

10.09.2020 ob 9:45  

Anton Balažek, nekdanji župan Občine Lendava, ni zlorabil položaja pri financiranju društva Turistična zveza Lendava vabi. Tožilstvo je ugotovilo, da za to ni dokazov in je odstopilo od pregona. 

"Balažek je leta 2014 kot župan in s tem odgovorna oseba za izvrševanje proračuna sprejel program pospeševanje razvoja turizma in s tem neposredno financiranje Turistične zveze Lendava vabi. Vendar pa slednja ni imela statusa društva, ki deluje v javnem interesu, ta status pa bi za neposredno financiranje iz proračuna po zakonu o javnih financah morala imeti.

Baležek je s predstavnikom zveze sklenil tri pogodbe o financiranju, zveza je dobila 47 tisoč evrov, naslednje leto pa še 77 tisoč evrov.

Policisti so sumili, da je od tega zveza v letih 2014 in 2015 pridobila premoženjsko korist v višini 72 tisoč evrov," poroča STA.

Foto: arhiv Pomurec.com

Izvedenec finančne stroke je ugotovil, da je Balažek kršil pravilnik o postopkih izvrševanja proračuna in zakona o javnih financah, vendar to ni imelo negativnega učinka na občinski proračun, zveza pa ni pridobila protipravne premoženjske koristi, ker je ves prejeti denar vložila v občinski projekt.

Konec maja 2017 so bile hišne preiskave, sodna preiskava pa se je začela leta 2018.

Kot je Balažek povedal za STA, bo zahteval vpogled v sodni spis in se potem odločil, kako bo ravnal, ker da so mu naredili veliko škode.

"Vesel sem, da je bila preiskava korektna, čeprav je dolgo trajala in je to veliko psihološko breme, ampak potrdilo se je, kar sem trdil, da smo delali zakonito in korektno. Tudi javno naročilo je bilo po ugotovitvah izvedenke korektno. Sem pa malo razočaran, ker je bilo to politično podtikanje in klevetanje mojih nasprotnikov, ampak to so, zgleda, metode, ki so dovoljene," je za STA dodal Balažek.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.09.2020 ob 10:29 gost

      Včeraj ga je banda DESUS tak von zjebala, kot eden od podpredsednikov stranke bi moral postati začasni vodja stranke, do kongresa ali banda z Juršo na čelu je seveda napravila po svoje po domače se temu pravi PUČ v stranki. Na njegovom mesti bi Juršo enkrat pošteno brcnil v rit in izstopil iz mafijske stranke.

      13 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.09.2020 ob 15:02 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Upokojenci čistijo svojo stranko,našpanana je odletela.Balažek bi pa bolj pasal v demografsko gibanje,on še zmore,če ne doma....pa....

        3 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.09.2020 ob 15:53 majcen gost

        10:29.............. In ka bi ti rad vido ,ka bi bil tvoj Balažek kapelnik v DeSUSO ? Daj spelaj se ti pa Balažek in vsi ki mu ližete rit .

        12 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.09.2020 ob 22:03 nebofnebodigatreba igatreba gost

        Ta ni vreden za predsednika nobene stranke. Tozilstvo ima v roksh jj in normalno, da bo nedolžen.

        7 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.09.2020 ob 13:03 kalna voda gost

      Zakaj pa upravlja s stolpom društvo in ne javni zavod, če je stolp zgrajen iz javnih sredstev? A zato, da transakcije ni bi bile javne? Pretkano, megleno, kalno?

      13 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.09.2020 ob 22:11 nebodigatreba gost

      Spet eden nepoštenjak ob jj, kriv,kjerkoli se pokaze z zelo dolgimi prsti,ki so neizmerljivo lepljivi.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.09.2020 ob 23:19 DebraMiller gost

      Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma. Nikoli nisem mislil, da bi to imel možnost, vendar moj najbližji spremljevalec s tem pridobi več kot 18 tisoč mesecev na mesec in me JE prepričala, da poskusim. . jobstrend9.moNster

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.09.2020 ob 23:20 DebraMille gost

      Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma. Nikoli nisem mislil, da bi to imel možnost, vendar moj najbližji spremljevalec s tem pridobi več kot 18 tisoč mesecev na mesec in me JE prepričala, da poskusim. . jobstrend9.monster

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      11.09.2020 ob 7:45 crknjač gost

      marš s takimi mafijci! bo že videl ko crkne kje pristane s svojo družino vred. marš!

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      11.09.2020 ob 8:16 nekdo gost

      V Desusu so se sparkirali odsluženi nesposobni kadri iz prejšnjega sistema, takšni kot je ta, naj dajo že enkrat mir in uživajo v penziji. Prihodnost pripada in prepustite mlajšim in ne takšnim brezveznežem. Upam da zaradi takih gre Desus čim prej na smetišče Slovenije kot npr. LDS, Zares itd ....

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.09.2020 ob 9:25 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Ivan in primitivni SDS bosta prav gotovo na smetišču.Ivan ne bo nikoli državnik kot so Tito,Kučan...

        4 4 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.