https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Na meji s Hrvaško poostren nadzor nad nedovoljenim prehajanjem

10.09.2020 ob 14:40  

Zaradi vse več nezakonitih prehodov na meji s Hrvaško se je začela akcija poostrenega nadzora meje, tudi na območju Policijske uprave Murska Sobota. Potekala bo do 18. septembra, so sporočili s policije.


Cilj nadzora je preprečevanje, odkrivanje in obravnava nezakonitih prehodov meje. V prvih osmih mesecih letošnjega leta so namreč na policiji obravnavali že 10.223 (v enakem obdobju lani 9.896) oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo, kar je največ v zadnjih devetnajstih letih (z izjemo reguliranega migrantskega vala v letih 2015 in 2016).

»Pri tem se je število obravnavanih oseb letos močno povečalo zlasti v zadnjih treh mesecih (junij-avgust), kar 90 odstotkov vseh obravnavanih tujcev pa je bilo prijetih na območju policijskih uprav Ljubljana, Novo mesto in Koper.

V nadzoru bodo poleg policistov rednih patrulj sodelovali še policisti vodniki službenih psov, policisti konjeniki in policisti policijskih postaj za izravnalne ukrepe, pri čemer bodo uporabljali vsa razpoložljiva tehnična sredstva, vključno s policijskimi helikopterji in droni. Enako kot doslej bodo policistom pomoč nudili tudi pripadniki Slovenske vojske.

Z varovanjem zunanje meje se preprečujejo nezakoniti prehodi meje izven mejnih prehodov, preprečuje se čezmejna kriminaliteta, izvaja učinkovito odkrivanje nezakonitih migrantov ter ukrepi za obravnavo oseb, ki so nedovoljeno prestopile zunanjo mejo,« so zapisali na policiji.

*Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.09.2020 ob 18:19 Vojko gost

      Zadnjič so baje zasačili enga Sirijca ki je švercal 5 Slovencev z Paga

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.09.2020 ob 23:14 DebraMiller gost

      Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma. Nikoli nisem mislil, da bi to imel možnost, vendar moj najbližji spremljevalec s tem pridobi več kot 18 tisoč mesecev na mesec in me JE prepričala, da poskusim. . jobstrend9.monster

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.