https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Dokončana je komunalna ureditev SOIC II.

16.09.2020 ob 6:00  

V začetku septembra so bila dokončana gradbena dela v projektu Severne - obrtno industrijske cone v Murski Soboti, ureditev območja II. in delno III. faze, ki ga sofinancira Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.


Projekt predstavlja nadaljevanje ureditve cestne in komunalne infrastrukture severnega dela Severne obrtno-industrijske cone (SOIC) v Murski Soboti. V okviru projekta so bile v letu 2020 izvedene manjkajoče ureditve v II. fazi območja. Urejena je cesta z meteorno odvodnjo, javno razsvetljavo, hodniki za pešce in parkirišča, fekalna kanalizacija in vodovod. Urejene so zelene površine in zasajen je dvoredni drevored s 45 drevesi srebrne lipe.

S tem je dokončana ureditev potrebne infrastrukture, ki jo za razvoj proizvodnih, obrtnih in storitvenih dejavnosti ter nove zaposlitvene možnosti potrebujejo tamkajšnja podjetja. Medtem je h gradnji novih objektov v coni že pristopilo prvo podjetje. Sočasno z gradnjo omenjene javne infrastrukture pa je potekala tudi gradnja komunalnih vodov drugih investitorjev (elektrika, plin, telekomunikacije).

Mestna občina Murska Sobota še sporoča, da je skupna vrednost vseh del izvedenih v letu 2020 znaša cca. 445.000 EUR. Projekt je sofinanciran s sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj in namenskimi sredstvi Proračuna RS v deležu 75% : 25% na podlagi Dogovora za razvoj Pomurske razvojne regije. Višina sofinanciranja je do 100 % upravičenih stroškov projekta, ki pa je omejena z višino sofinanciranja za ta projekt v okviru Dogovora za razvoj regij. Razliko financira Mestna občina Murska Sobota. Urejanje Severno obrtno – industrijske cone na območju III. faze (območje križanja z bodočo vzhodno obvoznico) je načrtovano za izvedbo v letih 2021 in 2022.

 Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.09.2020 ob 7:49 KORUZA V IND. CONI gost

      30 let že delate to industrijsko cono v Soboti in od nje NIČ, edino nekaj domačinov, ki so od države prejeli ogromno nepovratnih sredstev je postavilo neke objekte ki samevajo med koruzo. Tujih vlagateljev ni in jih ne bo dokler bo Slovenija imela tako davčno politiko in komunistično - socialistične na kratko leve na oblasti in v parlamentu, ki bi "kapitaliste z bajoneti nagnali iz Slovenije" pa saj ne mislite, da so tujci tako nori, da bi svoj kapital vlagali v tako vukojebino. V zadnjih 30 letih je Prekmurje od resnih firm prišel edino Cartago in popolnoma nihče drug, pa tudi nikoli ne bo dokler bodo še v Sloveniji obstajali komunisti in takšna oderuška davčna politika in toliko delomrznežev, ki nič ne delajo in na račun države dobro živijo.

      11 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.09.2020 ob 9:03 debeli rdeči gost

      Ka je s cono prek BTC-a tista je še vedno prazna. Samo nekšne cone te so pa preazne. Telko ka kmetje zemlo odavlejo.

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.09.2020 ob 14:55 carthago gost

      je resna firma, ki daje minimalne plače, delamo po 9,5 ur dnevo, da nam potem izplača regres in božičnico. Ti koruza v industrijski soni si dobesedno KORUZA, V SVOJI GLAVI, dobro si se poimenoval. Katera resna tuja firma pa izplača v Prekmurju plače dostojne človeka, da te pitam, ti kukurca smotana.Pa 750 eur si carthago v Nemčiji izplača za 6 dni dela, zato pa v Sloveniji investira, ker ga cel svet ne jebe.Zakaj ni gradil v okolici Ljubljane, bi se mu Bosanci, ki bi delali tam posrali v 750 EUR. Zato pa gradijo tu, da dobijo sužnje, ki mislijo da držijo svet za jajca. če dobijo s prevozom 750 EUR. Ko delavec dela 1,5 uro dle na dan je to mesečno 3 pa če nekaj dni, torej letno 36 dni in ni vrag da mu Chartago nebi vrnil med letom zasluženega. Tak je in nič drugače. Pridni bojte, Chartagoja se bojte in uživajte v avto industriji. Smo delali tam in videli sranje od sranja.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.09.2020 ob 20:00 lajoš gost

      Mogoče ,kdo ve ,kako ,daleč je kaj gradnja v tovarne v Turnišču ,kjer bi naj ,delali električne otroške avtomobile ?Pisanja ter govora je bilo o nekih Avstrijcih v Lendavi kjer naj bi gojili solato in tudi nič od tega

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.09.2020 ob 6:22 gost

      Opet beton pa asfalt,spet bojo betonski bolj rakavi.To,kar še danes laufa firm v tem delu,bo zan čas vse zaprto ker te firme nimajo na vodilih mestih sposobnega kadra in jih je že sedaj čas povozil.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.