https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Okužba potrjena v 45 občinah, v Pomurju 6 novih okužb

15.9.2020  

Včeraj je bilo opravljenih 2247 testiranj na covid-19, od tega je bilo 82 oseb pozitivnih. Okužbe so bile potrjene v 45 občinah. 

 

V Pomurju 6 novih okužb

V ponedeljek so 17 novih okužb potrdili v občini Ljubljana, 11 v občini Maribor, 3 okužbe v občinah Braslovče, Pivka in Domžale, 2 novi okužbi v občinah Kranj, Ilirska Bistrica, Kungota in Pesnica, po 1 novo okužbo pa v občinah Celje, Žalec, Slovenska Bistrica, Kamnik, Medvode, Ig, Tišina, Turnišče, Jesenice, Rače-Fram, Slovenske Konjice, Škofja Loka, Borovnica, Koper, Nova Gorica, Postojna, Ajdovščina, Kočevje, Gornja Radgona, Logatec, Metlika, Šenčur, Beltinci, Dornava, Šmartno ob Paki, Vransko, Cerknica, Cerkno, Divača, Dobrepolje, Dobrovnik, Izola, Križevci, Markovci, Mozirje, Vitanje in tujina.

V Pomurju 42 aktivnih primerov

V Pomurju je 42 aktivnih primerov okužbe z novim koronavirusom. Sedem v občini Puconci, Turnišče in Tišina, štiri v občini Murska Sobota, tri v občini Gornja Radgona, Lendava in Črenšovci, dva v občini Beltinci. Po en aktivni primer je še v občini Moravske Toplice, Gornji Petrovci, Dobrovnik, Križevci, Radenci in Kuzma.

Potrjene okužbe v nedeljo

V nedeljo so 13 novih okužb potrdili v občini Ljubljana, 4 v občini Maribor, 3 v občini Šentjur in Lovrenc na Pohorju, 2 okužbi v občinah Celje, Slovenska Bistrica, Radovljica, Škofja Loka in Šentilj, po eno okužbo pa v občinah Braslovče, Žalec, Kamnik, Rogaška Slatina, Škofljica, Medvode, Tabor, Grosuplje, Rače-Fram, Nova Gorica, Horjul, Benedikt, Podčetrtek in Muta.

Potrjene okužbe v soboto

V soboto so 19 okužb potrdili v občini Maribor, 18 v občini Ljubljana, 7 v občini Braslovče, 6 Pivka, 5 Žalec, 4 Ilirska Bistrica, 3 Radovljica, po dve okužbi v občinah Slovenska Bistrica, Puconci, Tabor, Postojna, Slovenske Konjice, Sveta Ana in tujina. Po eno okužbo so potrdili v občinah Kranj, Celje, Škofljica, Vojnik, Medvode, Turnišče, Lenart, Grosuplje, Jesenice, Rače-Fram, Naklo, Polzela, Trbovlje, Ajdovščina, Bled, Škofla Loka, Brezovica, Prebold, Šenčur, Cerkvenjak, Gornji Petrovci, Makole in Radlje ob Dravi.

Potrjene okužbe v petek

V petek so 21 okužb potrdili v občini Ljubljana, 8 v občini Braslovče, 7 v občini Maribor, 6 v Kranju, 4 v Kamniku, 3 v občini Rogaška Slatina, Pivka in tujina, po dve okužbi v občini Šentjur, Slovenska Bistrica, Škofljica, Murska Sobota, Ptuj, Vojnik, Medvode, Trebnje in Nova Gorica, po eno okužbo pa v občinah Celje, Novo mesto, Domžale, Velenje, Žalec, Brežice, Litija, Turnišče, Lenart, Puconci, Jesenice, Koper, Ormož, Preddvor, Rače-Fram, Gornja Radgona, Hrastnik, Ivančna Gorica, Kočevje, Polzela, Postojna, Sodražica, Trbovlje, Horjul, Log-Dragomer, Mengeš, Metlika, Ravne na Koroškem, Rečica ob Savinji, Slovenj Gradec, Piran in Zagorje ob Savi.

Potrjene okužbe v četrtek

V četrtek so 23 okužb potrdili v občini Ljubljana, 10 v občini Maribor in pet v občini Kamnik. Tri okužbe so bile potrjene v občinah Kranj, Braslovče in Starše. Dve okužbi sta bili potrjeni pri osebah iz tujine ter v občinah Slovenska Bistrica, Dravograd, Ig, Krško, Šoštanj, Ptuj, Vuzenica, Borovnica, Lenart, Kungota, Logatec, Lovrenc na Pohorju in Pivka. Eno okužbo so potrdili v občinah: Novo mesto, Šentjur, Domžale, Tržič, Velenje, Murska Sobota, Žalec, Ilirska Bistrica, Tišina, Litija, Tabor, Vojnik, Grosuplje, Idrija, Šmarje pri Jelšah, Gornja Radgona, Kočevje, Koper, Poljčane, Radovljica, Ajdovščina, Hrastnik, Hrpelje-Kozina, Ivančna Gorica, Postojna, Slovenj Gradec, Brezovica, Hajdina, Kidričevo, Kuzma, Log-Dragomer, Rečica ob Savinji in Straža. 

* Fotografije so simbolične 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.09.2020 ob 11:02 gost

      Bole ka ne pišete take bedarije ena okužba v Dobrovniki včeraj,ali med aktivno okuženimi pa ga nega. Smešni ste ali pa nevejte računati ali prepisati. Slovenski novinarji pač če se van sploh lejko pravi novinarji.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.09.2020 ob 14:14 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Gost,če se tebi lahko pravi bralec....V Dobrovniku je aktiven primer.Smešen si sam,ne veš čitati,razumeti pa še manj.

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.09.2020 ob 12:58 gost

      Pakaje stejn posrani varašun ka nete enjali sramoto delati Prekmurju.

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.09.2020 ob 13:00 gost

      Ka je v ton posranun varaši henjajte ži delati sramoto pomurji

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.