https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Nagrada za izjemne gospodarske dosežke tudi direktorjema pomurskega podjetja

16.09.2020 ob 9:00  

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) je včeraj podelila nagrade za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke, ki jih prejmejo najvidnejši gospodarstveniki. Prejemnikov je bilo letos osem, med njimi tudi direktorja uspešnega pomurskega podjetja.


Letošnji nagrajenci so tako postali: direktorica AMZS Lucija Živa Sajevec, predsednik uprave Elektra Ljubljana Andrej Ribič, direktorja družbe Elrad International Iztok Lipnik in Branko Šeruga, izvršni direktor TKK Uroš Lozar, direktor M Sore Aleš Dolenc, direktor družbe TRO rezalna orodja Sebastijan Suhovršnik ter direktor družbe MESI, razvoj medicinskih naprav Jakob Šušterič. Nagrade bodo prejeli na nocojšnji slovesnosti v Poletnem gledališču Studenec v Studencu pri Krtini.

Foto: GZS

»V družbo, ki  je bila ustanovljena leta 1995, sta Iztok Lipnik in Branko Šeruga skupaj vstopila leta 1999. Družba za razvoj in proizvodnjo elektronskih naprav je imela leta 1997 69 zaposlenih in 3 mio evrov prihodkov. Danes ima Skupina Elrad (Elrad Int. in4 odvisne družbe v Srbiji, HongKongu, na Kitajskem in v Mehiki) 1.600 zaposlenih in 135 mio evrov prihodkov. 55-odstotni lastnik družbe Elrad Int. je švicarsko podjetje Kona International GmbH«,  so zapisali pri Gospodarski zbornici Slovenije.

Dodana vrednost se je v zadnjih treh letih v podjetju povprečju povečala za 21,6 odstotka letno, kar jih uvršča v vrh panoge. Rastejo število zaposlenih, čisti dobiček, EBITDA in donosnost kapitala. K dobrim rezultatom po navedbah gospodarske zbornice pa doprinašajo tudi visoka vlaganja v lasten razvoj.

»Nagrade, ki so najstarejša in najprestižnejša tovrstna priznanja v Sloveniji, so po navedbah GZS namenjene gospodarstvenikom, ki trajnostno ustvarjajo presežke - imajo večletne odlične rezultate na domačem in svetovnih trgih, razpolagajo z inovativno poslovno filozofijo in ravnajo s premišljenimi poslovnimi potezami. Vključno z letošnjimi nagrajenci je nagrado doslej prejelo 376 gospodarstvenikov,« poroča STA.

*Foto: investpomurje.eu

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.09.2020 ob 16:54 gost

      Tej debeluhari so že dobili nagrade kere su si prisvojili za koroneka. Ker bi delavcem morali izplačati za posledice virusa . Oni so sipa lepo v žepeke spravili bok nekdaj za še hujše čase.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.