https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Mercator še ne ve, kdaj bo gradil trgovski center v Murski Soboti

Murska Sobota, 10.08.2011 ob 12:09  

Pričetek gradnje novega trgovskega centra Mercator, ki bo v središču Murske Sobote na območju Potrošnikovih skladišč, še vedno ni znan. "Najboljši sosed" je trenutno v fazi pridobivanja gradbenega dovoljenja, ni pa še tudi dokončno znano, če bodo gradili sami ali zunanji investitor.

Saga o novem trgovskem centru Mercatorja v središču Murske Sobote bo, kot vse kaže, trajala še nekaj časa. Čeprav je Mestni svet Mestne občine Murska Sobota sprejel Odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o sprejetju zazidalnega načrta "Potrošnik" že lani februarja, kar je pomenilo zeleno luč za gradnjo, do nje še leto in pol pozneje ni prišlo.

Takšna naj bi bila končna podoba izgrajenega trgovskega centra (foto: www.kalamar.si)

Lani jeseni nam je uprava Mercatorja dejala, da bi se gradnja lahko pričela že v letu 2011, vendar do zdaj še niso uspeli pridobiti niti gradbenega dovoljenja. Kdaj bi se torej lahko pričela gradnja? "Do pridobitve gradbenega dovoljenja tega še ne moremo oceniti," so nam sporočili iz Mercatorja.

Bodo gradili sami ali zunanji investitor?

Prav tako še ni odločeno, kakšno strategijo bo "najboljši sosed" pri gradnji sploh izbral. "Obstaja možnost, da bomo poiskali zunanjega investitorja, ki bo financiral izgradnjo objekta ter nam ga v celoti oddal v najem, vendar se glede tega še nismo dokončno odločili," pravijo na Mercatorju.

Preberite tudi:

Najboljši sosed išče financerja za trgovski center

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.