https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Nošenje mask od konca tedna obvezno na odprtih javnih prostorih, obvezno nošenje tudi za učence od 7. razreda dalje, dijake in študente

17.9.2020  

Jelko Kacin: Maske od vikenda obvezne na odprtih javnih prostorih z veliko ljudmi, vsi šolarji od 7. razreda dalje z maskami ves čas pouka

 

"Nošenje mask bo od konca tega tedna obvezno tudi na odprtih javnih prostorih, kjer se zbira veliko ljudi, kot so na primer tržnice, mestna jedra," je povedal Kacin. 

 

Ob vstopu v delovne prostore merjenje temperature zaposlenih 

Vlada je sklenila, da bo potrebno ob vstopu v delovne prostore meriti temperaturo zaposlenih in obiskovalcev. Vsi s povišano temperaturo bodo napoteni na bolniško. Pripravljena bo zakonska podlaga, ki bo omogočala bolniško odsotnost do treh dni tudi brez obiska zdravnika.

Prireditve brez pogostitev in zakus

Vlada je na seji sprejela priporočilo o delu od doma, če slednje omogoča delovni proces. Da se vse javne prireditve izvedejo brez pogostitev in zakusk. Da sami omejimo ne nujne stike in svoje obiske v trgovinah ter ostalih javnih prostorih načrtujemo čim bolj racionalno.

Več ukrepov

Po besedah Jelka Kacina, vlada pripravlja več ukrepov, usmerjenih v preprečevanje širjenja okužb, če bi se njihovo število povečevalo (ukrepi vezani na delovanje javnega prometa, trgovin, lekarn, pošt, bank in zdravstvenih ustanov). Načrtovane dodatne omejitve zbiranja v smeri zmanjšanja števila oseb.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.09.2020 ob 15:09 Kacinček pijandura gost

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.09.2020 ob 15:15 kacinček pijandura gost

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.09.2020 ob 15:23 .. gost

      Katastrofa!!

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.09.2020 ob 15:41 gost

      To je šele začetek Janševe diktature. Še veliko hujšega nas čaka zaradi enega navadnega virusa. Vi njegove in cerkvene ovce pa samo ploskajte in zahtevajte še več nesmiselnih ukrepov. Ko vas bodo zdrave nekam zaprli ali pa zelo bolni ne boste prišli do zdravniške pomoči, me zanima, če boste še kričali: " Hočemo še več. "?

      18 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.09.2020 ob 17:14 gost

      Janševe in cerkvene ovce v Google vpišite NAPOVEDNIK - ODKRITO O COVID - 19, pritisnite enter in poslušajte kaj pravijo PRAVI ZDRAVNIKI, ne pa Janševi plačanci.

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      17.09.2020 ob 18:34 G. O. S. T. gost

      Glupi narod maske gor da bo nesposobna vlada lahko šetala brez mask po vinograda po obali po raznih srečanjih. Ćistilec bazenov še nikoli ni imel maske več kot pol parlamenta brez mask. Zdravstvo je že narspadu kajti čaka še samo na koroneke ostale bolezni so enostavno izginile vlada je zradirala vse druge bolezni. Kajti naša posrana nesposobna vlada in ekipa nijz kero bi morali ukinoti zaradi nesposobnosti pred koronekom zdaj pa odkrivajo edini v svetu nuklearno fiziko.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      17.09.2020 ob 22:27 kacinček pijandura gost

      DELAVEC BI IMEL VROČINO, bo 3 dni doma, sedaj je bila za to 14 dnevna karantena. Sprejemajte odloke, ki jim boste sposobni slediti. Isto kot boni, ljudje gledajo zlate kljuke v hotelih, turizem izumira, prevozniki, vodniki, Ljubljana, Postojna itd. Kaj bo drugo leto, ko bonov ne bo, danes pa vlda ne VE KAJ JE TURIZEM, BUDALE OD KONJEV. Pa ja ni turizem samo spanje v sobah z zajtrkom, za drugo pa narod nima denarja, kipuje si v trgovinah, da si nisi v hotele jest. Ne vidi pa postonjske jame, ne tromostovja, ne Velike planine, ne nič, In ko to sranje mine bomo imeli 5000 beguncev, kateri prihajajo kot turisti. Kje je vlada, ki je v opoziciji govorila, da levaki niso sposobni zajeziti prihodov beguncev. Horvat, kje si , konj debeli gobezdavi v nič, ko treba delat te ni, ko si v opoziciji si vsemogoč, sranje eno.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      17.09.2020 ob 23:25 gost

      DF nič te ni več tu ..si dobil socialne bone :D ali te pa zmaga Mure tako hudo prizadela ,da nemoreš več gobcat

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      18.09.2020 ob 9:02 gost

      ALENKA JERAJ BO PREISKOVALA SAMA SEBE. MI SLOVENCI SMO IDIOTI, PRIMITIVCI, KER PODPIRAMO TO NAJBOLJ KORUMPTIVNO VLADO Z IDIOTOM JANŠO NA ČELU. SRAMOTA, SRAMOTA.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.