https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Šoli Odranci in Velika Polana dobili priznanji

19.09.2020 ob 6:05  

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti vsako leto razpisuje javni poziv za pridobitev naziva »kulturna šola«, s katerim želi motivirati šole, da postanejo žarišča kulturnih programov v lokalnem okolju in krepijo ustrezno kulturno vzgojo in ustvarjalnost mladih na različnih umetnostnih področjih. 

Kulturna šola je projekt, ki ima jasen cilj – dvigniti kakovost in obseg aktivnega in pasivnega kulturnega udejstvovanja učencev in njihovih staršev, starih staršev ter mentorjev v sklopu obšolskih dejavnosti, ki niso del šolskega kurikula. Sem spadajo glasbena umetnost, gledališče, lutke, folklorna dejavnost, likovna umetnost in fotografija, ples, film, literatura, novinarstvo ter ohranjanje kulturne dediščine.

Kulturna šola načrtno povezuje kulturno in šolsko sfero, ki sta v procesu kulturne vzgoje in izobraževanja nepogrešljivi partnerici. Profesionalen pristop projekta je načelo, ki ga šole sprejemajo z dobrodošlico, saj omogoča ustrezen razvoj, predstavitev, promocijo in evalvacijo dela v okviru obšolskih dejavnosti. Projekt »Kulturna šola« se izvaja že 14 leto zapored. Javni sklad za kulturne dejavnosti Ljubljana, je 2. marca 2020, objavil razpis za Kulturno šolo. Na Javni poziv za dodelitev naziva »Kulturna šola 2020« se je prijavilo 85 šol.  Med prijavljenimi sta bili tudi Osnovna šola Miška Kranjca Velika Polana in Osnovna šola Odranci. Ker sta izpolnjevali vse kvalitativne in kvantitativne pogoje, sta šoli dobili naziv “KULTURNA ŠOLA”. Letos, zaradi upoštevanja zdravstvenih ukrepov, uradne podelitve naziva ne bo, ampak bodo šolam priznanja podeljevali vodje Območnih Izpostav JSKD, ki bodo podelili priznanje in zastavo Kulturne šole.

Izvajalec projekta je Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD) v sodelovanju z Zvezo kulturnih društev Slovenije ter društvom Geoss ter strokovna podpora resornega ministrstva - Ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.09.2020 ob 8:16 gost

      Vse obilne tja do 100 kg komi ti lejko svetujejo ali učijo če pri sebi Neve narediti red. To so posvetni delavci keri bi morali biti vzgled. Zato jih otroci ne morejo resno niti jemati ker so taki telebajsi.

      7 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.09.2020 ob 15:51 Dod gost

      "Napis življenje je lepo" je lepo samo brez tej vaših nategov za viros!!!

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.09.2020 ob 0:34 gost

      opet cuzeki..

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.09.2020 ob 5:50 toz gost

      kje pa so maske? kaznovati jih!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.