https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Erjavec: Kmetijsko-živilski sejem bo imel več razstavljalcev, kot smo upali

Gornja Radgona, 11.08.2011 ob 0:44  

Na 49. mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu Agra, ki se bo na razstavišču Pomurskega sejma v Gornji Radgoni začel 20. avgusta, se bo predstavilo preko 1710 razstavljavcev iz 27 držav.

Kot je na tiskovni konferenci povedal direktor Pomurskega sejma Janez Erjavec, bo Agra kljub kriznim časom gostila višje število razstavljalcev in razstavnih površin, kot so upali.

Sejem bo tudi letos odprl predsednik države Danilo Türk, sejem pa je obdržal slogan Naravnost na mizo. Tudi letos bo velik poudarek namenjen lokalni pridelavi hrane in večji samooskrbi s poudarkom na turističnih kmetijah, ekoloških živilih in ekološkem kmetovanju, pa tudi na domačih blagovnih znamkah ter projektih Kupujem slovensko in Kupujem domače.

Največji sklop letošnjega sejma Agra zavzemajo komercialne razstave, preostalo so strokovne razstave, strokovni posveti in predavanja, ki jih bo čez 50, šest strokovnih ocenjevanj in spremljevalne prireditve, ki jih bo blizu 100. Država gostja bo tokrat Poljska, ob njej pa se bodo predstavile še Brazilija, Češka, Bolgarija, Moldavija, Vojvodina in Kosovo.

Dan Pomurja kot letošnja novost

Na ogled bodo najsodobnejša mehanizacija, vrhunska oprema in sredstva za okolju in človeku prijazno poljedelstvo, rejo živali in gozdarstvo ter za pridelavo, predelavo in postrežbo hrane, obljubljajo organizatorji. Ena od letošnjih novosti bo tudi dan Pomurja, s katerim želijo bolje predstaviti regijo.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.