https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Ali maske za ministrico in visoke goste niso potrebne?

22.09.2020 ob 12:45  

Sinoči, 21. septembra, je v Unionski dvorani Grand hotela Union potekal gala večer, na katerem je Olimpijski komite Slovenije zbiral denarna sredstva za Fundacijo Miroslava Cerarja, na katerem je bila med drugimi prisotna tudi ministrica za šolstvo Simona Kustec.


Na posnetku včerajšnjega gala dogodka, ki ga je bilo mogoče spremljati na TV Slovenija, je jasno razvidno, da gostje niso nosili mask - kljub dejstvu, da so bili v zaprtem prostoru in da ustrezna razdalja ni bila zagotovljena.

"To je slab zgled," je bila ostra Beovićeva na novinarski konferenci. "Nenavadno je bilo. V takem okolju bi bilo zelo primerno, da imajo vsi maske. Seveda, ne da se jesti z maskami, ampak mnenje je, da bi moralo čim več takih prireditev potekati brez pogostitev, ker to lahko gre za nevarne kontakte." Apelirala je na vse športnike, politike, da se tega zavedajo, ko so na takih prireditvah, pa tudi, da dajo javnosti, otrokom, zgled. 

V teku je inšpektorski nadzor

Odzval se je direktor inštituta NIJZ Milan Krek, ki je povedal, da je organizator dobil natančna navodila, da morajo vsi udeleženci nositi maske, ki pokrivajo nosni in ustni predel, saj gre za zaprt prostor. "Pričakujem, da bo zdravstveni inšpektorat ustrezno ukrepal in izvedel postopek proti organizatorju dogodka," je še dodal. Zdravstveni inšpektorat je potrdil, da je glede dogodka dobil več prijav. 

Ministrica Simona Kustec podala opravičilo

 

 

Odzval se je tudi premier Janez Janša

 

Oglasila se je tudi nekdanja premierka Alenka Bratovšek. Na svojem Facebook profilu je zapisala: "Kdo se dela norca iz vas!? Vsak dan od vladnih predstavnikov poslušamo kako nevaren je virus in kako število okužb raste. Vsak dan vlada sprejema bolj ostre ukrepe za "navadne" državljane.  Od šolarjev zahteva, da nosijo maske!! Očitno pa ukrepi za "prvorazredne" vladne funkcionarje ne veljajo ali pa tam kjer so oni virusa NI! V tujini je, zaradi bistveno manjšega zdrsa, ker se je udeližil lojalnega dogodka z 80 udeleženci, komisar Hogan odstopil. To kar je včeraj demonstrirala ministrica za šolstvo, je zrelo za njen nepreklicen odstop! Zakaj bi državljani spoštovali ukrepe, če jih niti tisti, ki jih sprejemajo ne?"

Foto: Alenka Bratovšek (FB profil)

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.09.2020 ob 13:23 gost

      Kaj še res niste ugotovili kako vas Janša in njegovi nastavljenci jebejo u živ mozag? Vam in otrokom nabijajo obvezne nagobčnike, da pajdaši služijo milijone evrov, sami ne upoštevajo pravil in odlokov, ki jih sami napišejo. Naj mi končno kdo pove zakaj Švedi, Belorusi, Japonci, Korejci, Kitajci, .............. ne nabijajo svojim državljanom teh nagobčnikov!!!!!!!! Pa ta SDS doktorca Tegnelliju in drugim strokovnjakom po znanju, izkušnjah do gležnja ne seže.

      25 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.09.2020 ob 17:08 gost

        16:06 ....... ko ti ta SDS doktorca izjavi, da bodo zelo težko ločili med covid - 19 in navadno gripo, to normalnemu človeku vse pove o njeni strokovnosti in njenem znanju, takšnim opranim in postriženim ovcam kot si ti pač ne.

        13 4 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.09.2020 ob 13:26 gost

      TI LJUDJE SO V ŽILO DOKAZALI S SVOJIM OBNAŠANJEM IN RAVNANJEM, DA JE TA VIRUS MEDIJSKI, ZDRAVSTVENI IN POLITIČNI NATEG ZA BOGATENJE POSAMEZNIKOV.

      28 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.09.2020 ob 16:12 gost

        Ti in tvoji všečki pa ste živi dokaz, da se bodo okužbe še naprej veselo širile po Pomurju.

        6 13 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.09.2020 ob 13:37 G. O. S. T. gost

      Komisar Hogan je zaradi zdrsa v kroga so ga porinili naši neodgovorni šalabajzeri takoj odstopil. Kajp naši ministri in vladni pizdeki oni pa dobijo dodatek za hrabrost od,,,, princa teme,,, da so pregnali koroneka. Kajti vsi naši vele vodilni pa ne vejo kaj je morala.

      19 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.09.2020 ob 13:50 gost

      Niso nosili, ker je tam bil Čop, ki svetuje naj se maske ne neosijo, in je poročen z režimsko novinarko.

      4 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      22.09.2020 ob 15:46 Nemanja Milovič gost

      So se ukozili in itak smrdijo.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      22.09.2020 ob 15:57 gost

      STVARNO SMO IDIOTI, DA POSLUŠAMO IDIOTA JANŠO, KI NAM TUPI, DA NOSIMO MASKE, KER NA TA NAČIN POLNIJO ŽEPE VLADAJOČA GARNITURA------------SRAMOTA IZGINI JANŠA IZ TE DRŽAVE, KER SI NAJVEČJA SRAMOTA------IZGINI K ORBANU.

      16 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      22.09.2020 ob 19:14 gost

      Kaj si vi mislite? Ona je JANŠEVA MINISTRICA, vi ste pa navadna raja.

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      22.09.2020 ob 20:29 Ja , ja , gost

      Potrčko pa Ribička sta pravla ka jih nej trbej nositi , Loleka za še večje Loleke.Bratuškova pa naj samo vtihne.

      8 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.09.2020 ob 10:04 gost

        Da mask ni potrebno nositi, so pravili veliko večji strokovnjaki od naših SDS nastavljencev. Glej še kaj drugegakot tiskovne konference in Novo24TV. Sem pa siguren, da tvoj IQ ni višji od 40.

        6 1 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      22.09.2020 ob 23:51 gost

      kje pa je bila sedaj policija?..tam zvlečejo dijakinjo z avtobusa in jo uklenejo ko žival,ko največjo dilerko ,morilko ki jo išče scotland yard..tu pa praasciii in prasiceee z ogromnimi plačami,ko nas jebejo pa se delajo norca z nas ..nobenih pravil,tu vse štima..pa naj vas strela udari ,inškektore ,policiste in vse te prasce ,ki nas jebete na suho

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.09.2020 ob 11:24 gost

        11:10 ...... HEPANI STE TAKŠNE OVCE, KI NITI OPAZITE NE, DA VAM DELAJO PLICIJSKO DRŽAVO IN DA ODLOKI VELJAJO ZA MALE LJUDI, MINISTRI, VLADA, NJIHOVI NASTAVLJENCI, .... PA LAHKO DELAJO KAR ŽELIJO. PAČ IQ KUHANE ŽABE.

        3 3 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      23.09.2020 ob 8:19 gost

      Naj nekdo od vas pametnih levuharjev POVE. Zakaj j.Modendorfer v parlamentu noče nositi maske in tam pametuje,in to že lep čas.TUDI ON NE SODI V PARLAMENT je pa levuhar in je nedotakjiv. P.V .M. levuharska pojdite že enkrat v VENEZUELO Maduro vas pričakuje ,ker rabi BEDAKE.

      11 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      24.09.2020 ob 8:02 gost

      Ti zgoraj si že dolgo kuhan ,zdaj boš pa še kmalu pečen.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.