https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: V murskosoboški knjižnici na ogled dela članov DLUPP

28.09.2020 ob 6:05  

V Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota razstavljajo člani Društva likovnih umetnikov Prekmurja in Prlekije (DLUPP). Tema tokratne razstave je horizont.


Društvo je bilo ustanovljeno leta 1992 na željo likovnih umetnikov iz Prekmurja in Prlekije. Krasi jih uspešna preteklost na področju likovne kulture v slovenskem in mednarodnem merilu. Sestavljeno je iz 23 članov, ki delujejo v Murski Soboti, okolici ali v Ljubljani.

V okviru društva si prizadevajo za povezovanje umetnikov, z dejavnostmi pa skrbijo za to, da se javnost pobliže seznani z likovno ustvarjalnostjo. Z domačimi in mednarodnimi razstavami povezujejo narode iz srednje Evrope.

Tokrat na razstavi sodeluje 12 umetnikov, to so: Ignac Premoša, Mitja Ficko, Igor Banfi, Dubravko Baumgartner, Aleksander Vukan, Marjan Gumilar, Zdenko Huzjan, Suzanne Kiraly Moss, Štefan Hauko, Endre Gönter, Jože Denko in Mirko Rajnar.

Razstava bo v knjižnici na ogled do 5. oktobra 2020.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.