https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Čakš Jagrova: Okužbe se širijo predvsem zaradi zasebnih druženj. So na vidiku nove omejitve?

24.9.2020  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 so sodelovali minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj, namestnica predstojnika Centra za nalezljive bolezni v NIJZ Nuška Čakš Jager in vladni govorec, veleposlanik, Jelko Kacin.


Incidenca zrasla na 68,4

"Beležimo porast primerov COVID19 po celi Evropi. Incidenca v Sloveniji je zrasla na 68,4. Povečuje se število primerov med zdravstvenimi delavci in v Domovih za starejše občane," je dejala Čakš Jagerjeva.

"Največjo rast primerov imamo v starostni skupini 45-54 let. Okužbe se širijo predvsem zaradi druženj (zabave, rojstni dnevi,...) in večjih dogodkov."

 

 

Aktivnih primerov več kot 1400

Po besedah Nuške Čakš Jager iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) je incidenca v Sloveniji precej visoka. Zrasla je na 68,4 na 100.000 prebivalcev. Aktivnih primerov je več kot 1400.

"Krivulja se dviguje in s tem se bomo očitno soočali tudi v naslednjih dneh," je opozorila. "Po počitnicah smo opažali intenzivno rast v nižjih starostnih skupinah in trenutno so te najbolj obremenjene."

Trenutno je odrejenih 2526 karanten, je še dejala.

Kacin: Želimo zagotoviti pravno podlago, da bi se omejila zasebna druženja

Vladni govornik Jelko Kacin je v odgovoru na vprašanje, ali se pripravljajo kakšne spremembe nadzora zasebnih zabav, ki so trenutno največji vir okužb, dejal: "Ko bomo predstavili čistopis petega protikoronskega svežnja, bomo dogovorili tudi na to vprašanje. Vsekakor želimo zagotoviti pravno podlago, da bi se omejila zasebna druženja."

 

Kot je dodal, gre pri tem za širjenje pooblastil nadzornih organov (različnih inšpektoratov).

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.09.2020 ob 13:16 gost

      Kacin: Vsekakor bomo omejili zasebna druženja. KAJ TI PIJANEC RES MISLIŠ, DA ŽIVIMO V FAŠIZMU?

      22 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.09.2020 ob 13:57 gost

      Koji ukrepi budalo bolan take ljudi kot mi imamo v tej stroki vlada pa jih podpira. Ti ljudje spadajo v umobolnice pa malo verjamem da njim bodo lahko tam pomagali. Taki ljudje so nevarni za okolico in celo državo bolj kot ta umetno ustvarjeni virus. Tam naj gre jo na Švedsko in se naj učijo kako se pristopi k taki svari. Bubala, Budala. Pijanci za denar bodo zjebali še vraga samo da bodo bogato poplačani.

      19 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.09.2020 ob 14:01 gost

      Vsem tistim, ki tako zelo zagovarjate to vlado: KO SE BOSTE NEKEGA JUTRA ZBUDILI V POLICIJSKO - VOJAŠKI DRŽAVI BO TUDI ZA VAS PREPOZNO.

      19 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.09.2020 ob 14:38 Maree gost

      V soboški vojašnici že cel teden usposabljajo vojake za množične demonstracije...opremo smo njin nabavele, zaj pa samo čakajo, ka se narode odpela, te do pa šli nad lastni narod.

      10 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.09.2020 ob 15:04 jelko jelko jelko gost

      rad bi videl tebe in tvoje inšpektorje na mojem vikendu ko obračamo odojka... in uletite... uhuuuuuu

      16 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.09.2020 ob 15:50 gost

      Ta pijani Kacin nam naravnost grozi. Kaj res ni nikogar v tej državi, da ga kresne na lažnivi in smrdeči gobec?

      16 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      24.09.2020 ob 20:07 že bil zaprt gost

      Jebem m***r Kacini in tej Čakšovi .Na mojem dvorišču mi ne bo nišče govoril ,koliko nas bo in kdo bo pri meni .Le naj pride kontrola in se bomo pomenili sigurno .Vem pa ,da bo za nekoga prihod v kontrolo zelo grenak .Pa makar me zahodi čuza

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      25.09.2020 ob 13:43 gost

      Čakšovo trbej gebati!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.