https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Suzana Tratnik predstavila svoja dela v PIŠK Murska Sobota

27.09.2020 ob 6:00  

V Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota je v četrtek, 24. septembra v sklopu literarnega festivala Oko besede nastopila prekmurska ustvarjalka, pisateljica, prevajalka in publicistka Suzana Tratnik, ki je rojena v Muski Soboti. Suzana Tratnik je diplomirala iz sociologije na Fakulteti za družbene vede in magistrirala iz antropologije spolov na Institutum Studiorum Humanitatis. Živi in dela v Ljubljani. Je soustanoviteljica lezbične skupine LL v Ljubljani leta 1987 in sodelavka Festivala LGBT filma.


Oko besede je literarni festival, ki tradicionalno poteka v Murski Soboti, na njem pa se zberejo pisatelji, ki pišejo za otroke in mlade, literarni strokovnjaki, knjižničarji, književni pedagogi in založniki ter na njem obravnavajo aktualna vprašanja mladinske književnosti ter izmenjujejo medsebojne izkušnje in dognanja. Na literarnem večeru je Suzana Tratnik gostom predstavila svoje dosedanje literarno ustvarjanje. Dogodek je povezovala prof. dr. Dragica Haramija. 

Udeležence sta popeljali skozi mladinska dela. Kratkoprozna zbirka Noben glas je leta 2017 dobila nagrado Novo mesto short. Objavila je sedem kratkroproznih zbirk: Pod ničlo (1997), Na svojem dvorišču (2003), Vzporednice (2005), Česa nisem nikoli razumela na vlaku (2008), Dva svetova (2010), Rezervat (2012) in Noben glas (2016); štiri romane: Ime mi je Damjan (2001), Tretji svet (2007), Tombola ali življenje! (2017) in Norhavs na vrhu hriba (2019), ilustrirano knjigo za otroke Zafuškana Ganca (2010). 

Večino knjig je namenjeno odraslim bralcem, nekateri romani se štejejo tudi med mladinske romane. Avtorica je prevedena v več kot 20 jezikov, predvsem v kratki prozi. Za kratke zgodbe je prejela Prešernovo nagrado. Zgodbe za odrasle so povečini povedane iz prvoosebne otroške perspektive, saj ta glas avtorici deluje zelo svobodno. "Lahko si veliko privoščim, prikažem druge resnice", pravi Suzana Tratnjek. Ime mi je Damjan je roman, ki so ga dobili vsi dijaki in dijakinje srednjih šol v projektu Rastem s knjigo. Delo namenjeno otrokom nosi naslov Zafuškana Ganca in nosi največ humorja in igrivosti.

 Več fotografij v spodnji galeriji... 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.09.2020 ob 6:07 Risto Kubura gost

      A se je pripeljala iz Ljubljane z motorjem in to brez čelade???? Samo, da je imela masko.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.09.2020 ob 6:19 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Pa kaj dogaja,nekda je na FSPN držala mladim fakinom,kaj je zdaj to!?

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.09.2020 ob 6:20 Čergoli gost

      A je bil moškim vstop prepovedan?????

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.09.2020 ob 6:52 Anuška gost

        Ooooo, a je res bil grupnjak??? Kje pa sem jaz bila, da sem ga zamudila??? Pa vsakem takem dogodku sem zraven. Jaaaaa, zelo rada jih imam.

        2 5 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.09.2020 ob 13:55 Anuška gost

      Naslednjič bom zagotovo zraven!!!!!

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.09.2020 ob 12:15 nasprotnik gost

      Z kakšnim ponosom sporočate ,da je bila soustanoviteljica buzaratov in lezbač ja zelo ponosno .Pomagate zagovarjati in širiti to ?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.