https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V soboški knjižnici predstavili knjige literarne bere Večera in odprli razstavo

01.10.2020 ob 6:05  

V četrtek, 24. septembra je v Pokrajinski in študijski knjižnici v okviru strokovnega srečanja ustvarjalcev mladinske književnosti Oko besede, ki letos praznuje 25. obletnico obstoja, potekala otvoritev dveh razstav. Predstavitev Večernične Literarne bere 2019, na katerih so razstavljene knjige nominirancev za najboljšo mladinsko književnost v preteklem letu in razstava plakatov in festivalskih knjižic dosedanjih dogodkov.

Vesna Radovanovič, pisateljica, knjižničarka in pravljičarka iz Pokrajinske in študijske knjižnice se je predstavila v dveh vlogah. Pripravila je obe razstavi, prav tako pa je s svojo knjigo Petelinček in osliček bila med literarno bero 2019.

 Prvi del razstave predstavlja razstava dosedanjih plakatov festivala Oko besede in festivalskih programskih knjižic v vitrinah. Drugi del razstave pa predstavljajo nominirane knjige Večerničnega literarnega izbora. V izboru se pojavljajo že znani avtorji, nekaj avtorjev je novih.  Nagrado večernica za najboljše mladinsko delo je prejel Andrej Rozman Roza za pesniško zbirko Rimuzine in črkolazen. Razstavo si je mogoče ogledati do 3. oktobra 2020.

Več fotografij v spodnji galeriji... 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.