https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Andrej Rozman Roza prejel nagrado za svojo pesniško zbirko

26.09.2020 ob 8:30  

V petek, 25. septembra so zvečer v Gledališču Park Murska Sobota v okviru literarnega festivala Oko besede podelili 24. nagrado večernica za najboljše mladinsko delo v preteklem letu. 


Nagrado za pesniško zbirko z naslovom Rimuzine in črkolazen je dobil avtor Andrej Rozman Roza, knjiga je izšla pri Mladinski knjigi. V intervjuju za Večer je letošnji nagrajenec razkril, da se je "s pisanjem za otroke vsaj za nekaj časa izpraznil, tako da so Rimuzine in črkolazen mogoče moja zadnja knjiga, ki bi lahko dobila večernico, in sem je zato dodatno vesel".

"Pred dvema letoma sem veliko pisal za teatre, sedem premier sem imel, in sem se malo skuril, tako da sem računal, da bom nekaj časa bolj nastopal kot pisal, a zdaj zaradi korone nimam niti nastopov," poroča STA. Branje otrokom sredstvo za vzgojo strpne, kreativne in moralne družbe, kot je rekel dobitnik nagrade Andrej Rozman Roza." Avtor se je zahvalil vsem, ki so omogočili izid knjige, tudi organizatorjem za pripravo takšnih literarnih srečanj. Dogodek so povezovali različni moderatorji, Franci Just, Feri Lajnšček, Vesna Radovanovič, Simona Cizar, prof. dr. Dragica Haramija in drugi. 

Dogodek je z glasbo popestrila Alja Petric ob himalajski pojoči posodi. Predstavila je tri svoje pesmi. V 25. letih festivala Oko besede je 31 šol in vrtec gostovalo 136 avtorjev, ki so se predstavljali s svojimi deli več kot 30.000 otrokom. Podelitev nagrade si lahko pogledate na profilu Oko besede na Facebooku.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.09.2020 ob 23:53 Jani gost

      Kdo so te tete in strici, dvignimo gospodarstvo in ne Rožo ??

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.09.2020 ob 0:30 Vasja gost

      Debela teta in stric, mi imamo dosti lepše dame v Prekmurju, čestitke naše ...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.09.2020 ob 8:07 gost

      bedno, kak roza in mladinska knjiga vkup!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.