https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Gornja Radgona z novim centrom za krepitev zdravja

30.09.2020 ob 16:15  

V Gornji Radgoni so danes v okviru gradnje centra za krepitev zdravja odprli prizidek k obstoječemu zdravstvenemu domu.


Občina Gornja Radgona je konec leta 2017 uspešno kandidirala na javnem razpisu za izbor operacij »Nadgradnja in razvoj preventivnih programov ter njihovo izvajanje v primarnem zdravstvenem varstvu in lokalnih skupnostih – sklop 2«, ki ga je objavilo Ministrstvo za zdravje v Uradnem listu RS, št. 56/2017, z dne 13. 10. 2017 ter s tem pristopila k izvedbi projekta »Izgradnja Centra za krepitev zdravja«.

Naložbo sta sofinancirali Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se je izvajala v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v programskem obdobju 2014-2020.

V okviru investicije, ki jo je po soglasnem dogovoru občin ustanoviteljic v njihovem imenu izvajala Občina Gornja Radgona, je bil zgrajen prizidek k obstoječemu zdravstvenemu domu v Gornji Radgoni v treh etažah.

V sklopu prizidka so v pritličju urejeni prostori za reševalno službo in pokrito parkirišče za reševalna vozila, v 2. nadstropju so prostori namenjeni splošnim in referenčnim ambulantam, 3. etaža pa je pretežno namenjena prostorom za izvajanje preventivnih programov. Zelo pomembna pridobitev v okviru investicije je tudi dvigalo, ki zagotavlja dostop gibalno oviranim osebam do višjih etaž prizidka ter hkrati do 1. nadstropja obstoječega objekta Zdravstvenega doma.

Z izvedbo investicije so občine ustanoviteljice zagotovile javnemu zdravstvenemu zavodu Zdravstveni dom Gornja Radgona kvalitetno izvajanje preventivne zdravstvene vzgoje pod sloganom »Krepitev zdravja – za vse« na sedežu zavoda v Gornji Radgoni, hkrati pa so z investicijo bili pridobljeni tudi ustrezni dodatni prostori za izvajanje primarnega zdravstvenega varstva na območju občin G. Radgona, Radenci, Apače in Sveti Jurij ob Ščavnici.

Investicijski projekt bo Zdravstvenemu domu Gornja Radgona na sedežu zavoda omogočil kontinuirano delovanje integriranega Centra za krepitev zdravja kot samostojne enote v zdravstvenem domu in ključne organizacijske strukture na primarni ravni zdravstvenega varstva za zagotavljanje izvajanja zdravstveno-vzgojnih obravnav, ki je bila s pomočjo sofinanciranja na podlagi zgoraj navedenega razpisa pod sklopom 1 vzpostavljena v letu 2018.

Gradbena dela so se pričela v mesecu juniju 2019 in so bila zaključena v drugi polovici junija 2020. V skladu s pogodbo je investicija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Ministrstva za zdravje sofinancirana v skupni višini 185.802,00 EUR. Preostalo vrednost naložbe so sofinancirale občine ustanoviteljice Zdravstvenega doma G. Radgona (po ključu solastniškega deleža) in Zdravstveni dom Gornja Radgona.

Direktor zdravstvenega doma dr. Joža Primožič je ob tem danes dejal, da je to zelo pomembna pridobitev za zaposlene in prebivalce občin Gornja Radgona, Radenci, Apače in Sveti Jurij. Občine kot ustanoviteljice pa je ob tem pohvalil, ker so složno podprle projekt. To so potrdili tudi župani Stanislav Rojko, Roman Leljak, dr. Andrej Steyer in Anton Slana. Ob tem so danes v prizidku odprli tudi razstavo del slikarke Tatjane Mijatović in pisateljice mag. Norme Bale z naslovom Korontena 20.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.09.2020 ob 19:50 Risto Kubura gost

      Sem bil na odprtju in sem se ukozil in sem moral domov.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.10.2020 ob 13:14 tonek101 gost

      kaj pomagajo razni centri za krepitev zdravja če pa do zdravnika ne moreš pa nihče ne dviguje telefona

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.10.2020 ob 21:14 gost

      Antikoagulantno ambulanto bi raje odprli ne da to morajo v Radencih namesto vas delati...

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.10.2020 ob 12:34 golman gost

      gospa bale se prav nastavlja, kaj jo nišče noče?

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      07.10.2020 ob 0:03 gost

      Plaćen sam preko 190€ po satu radeći od kuće s 2 djece kod kuće. Nikad nisam mislio da ću to moći napraviti, ali moja najbolja prijateljica zarađuje preko 15k mjesečno radeći to i uvjerila me da pokušam. Potencijal s tim je beskrajan ..., COPY OVDJE............ Www.Works44.com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      12.10.2020 ob 10:16 gost

      Ka boš z če rami mudernimi če so pa zaprti zaklenjeni. Komi na čast tako slavje. Kajti koronek ne gene tuodnet tja do 2050. Kajti klima njemi odgovarja zelo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.