https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ODBOJKA

FOTO: Odbojkarji Panvite klonili proti ACH-ju

5.10.2020  

V nedeljo je v športni dvorani OŠ I. bilo odigrano srečanje 4. kroga 1. DOL za moške, v katerem je domača ekipa Panvite Pomgrad gostila aktualne državne prvake, ACH iz Ljubljane. Slednji so potrebovali vsega dobro uro, da so na domačem parketu ugnali ekipo Aleša Hribarja.

Panvita Pomgrad - AVH Volley 0 : 3
(15:25, 18:25, 18:25)

Vsega dobro uro igre so tokrat potrebovali aktualni državni prvaki za brezkompromisno zmago v Murski Soboti, kjer domači odbojkarji Panvite Pomgrada proti favoriziranemu nasprotniku niso imeli svojega dne.

Izenačeno odbojko smo tako gledali zgolj nekaj točk v uvodnem nizu, ko so se Ljubljančani še iskali, Sobočani pa so bili premalo odločni, da bi enakovredna igra lahko trajala dlje. ACH je namreč na krilih hitre igre ter predvsem občutno višje začetne postave od Panvite Pomgrada nizal prednost iz točke v točk in ekspresno zaključil prvi niz.

Pa tudi v nadaljevanju je bil slika na igrišču podobna. Domači trener, Aleš Hribar je sicer skušal z menjavo organizatorja igre (Drvarič/Novak) zmesti nasprotnika in poživiti domačo igro, a mu to, žal ni uspelo. ACH je namreč na krilih razigranega blokerja Toukhteha ter ob izjemno učinkovitem sprejemalskem paru Pokeršnik/Kők Sobočanom po zaključnem napadu blokerja Videčnika v drugem nizu prepustili vsega 18 točk.

V zadnjem, tretjem nizu pa je ritem igre vidno upadel na obeh straneh. ACH-ju je očitno popustila zbranost, veliko je bilo napak pri začetnih udarcih na obeh straneh, a so pri lastnih napak še naprej prednjačili domačini. Ljubljančani so tako na koncu odigrali zgolj toliko kot je bilo potrebno za maksimalno zmago s 3:0 v Murski Soboti.

Povedala sta po tekmi v Murski Soboti: 

Matija PLEŠKO, trener ACH Volleya:

»Z naše strani ena korektna tekma in zato pohvala igralcem. Reakcija po naši medli predstavi proti Hočam v Tivoliju je bila prava in vesel sem točk proti Panviti ter tokrat zadovoljen tudi z igro. Igraš namreč lahko toliko kot ti nasprotnik pusti. Mi smo danes imeli nekaj razpoloženih igralcev, naša nova okrepitev Toukhteh, ki je z nami šele par dni, pa je odigral svoje temu primerno in vidi se zakaj smo ga pripeljali. Svojim igralcem ponavljam, da bodo na vsaki tekmi vsi igrali nabrušeni do konca saj proti prvaku nimajo kaj izgubiti in temu primerno je potrebno odreagirati na igrišču. Žal samo dres in ime na dresu tekme ne zmaguje. Mi se moramo spustili na realna tla in se predvsem dokazovati na vsakem treningu in iz tekme v tekmo – to je namreč edino zagotovilo, ki šteje za naprej.«

Aleš HRIBAR, trener Panvite Pomgrada:

»Že po ogrevanju sem videl, da imamo v glavi in naših mišicah nek strah in žal, se je to pokazalo tudi na tekmi. Ko narediš toliko lastnih napak kot mi danes, je ACH-ju nemogoče parirati. ACH pa je danes verjetno pokazal njihovo najboljšo tekmo letos in pošteno so zmagali v Murski Soboti. Mi danes nismo imeli dovolj poguma pa tudi servis ni bil danes naš, čeprav ga na treningu največ treniramo. Psihološka blokada je očitno naredila svoje, tekmo smo izgubili in iz tega se bomo poskušali nekaj naučiti, dvigniti glave in igrati pogumno naprej. ACH je proti nam pokazal dober obraz, mi pa niti približno zato verjamem, da bo prvenstvo še zanimivo.«

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.