https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Soboški grad bo danes odet v zeleno, preverite zakaj

06.10.2020 ob 10:20  

Ob današnjem svetovnem dnevu cerebralne paralize bo soboški grad osvetljen z zeleno.


Danes je svetovni dan cerebralne paralize. Je družbeno gibanje, katerega cilj je spregovoriti o cerebralni paralizi in izzivih, ki jih le-ta prinese v vsakdanjem življenju, vizija tega gibanja pa je vsakomur s cerebralno paralizo zagotoviti enake pravice, dostopnost in enake možnosti kot jih imajo drugi ljudje.

»Sonček - Zveza društev za cerebralno paralizo Slovenije so.p. je nevladna nacionalna invalidska organizacija, ki deluje v javnem interesu. S svojim delovanjem si prizadevajo izboljšati kakovost življenja ljudi z invalidnostmi in njihovih svojcev. Del njihovih aktivnosti je tudi ozaveščanje javnosti, zaradi česar so organizirali različne aktivnosti po Sloveniji, kjer želijo v okviru svetovnega dne Cerebralne paralize širši javnosti predstaviti, da tudi osebe s cerebralno paralizo, v družbi puščajo svoje pečate.

Svetovni dan cerebralne paralize je priložnost, da opozorimo na nujnost odpravljanja razlik med vsakodnevnimi okoliščinami in realnimi zmožnostmi oseb, ki živijo s posledicami cerebralne paralize,« so zapisali na soboški občini.

En izmed načinov praznovanja svetovnega dne cerebralne paralize je tudi odetost v zeleno barvo, kar ponazarja svetovni logo »GoGreen4CP«, zato bo v znak podpore gibanju  soboški grad danes zvečer osvetljen z zeleno barvo.

*Foto: arhiv Pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.10.2020 ob 13:20 Vlado gost

      Dobro je, da se posebej spomnimo na obolele s to boleznijo. Vendar pa samo zelena barva na gradu ni dovolj, treba jim je vsakodnevno pomagati in jih voziti v naravo in drugam, da jim bodo dnevi čim lepši in krajši, še posebej še v jesenskem oz. zimskem času.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.10.2020 ob 0:07 gost

      Plaćen sam preko 190€ po satu radeći od kuće s 2 djece kod kuće. Nikad nisam mislio da ću to moći napraviti, ali moja najbolja prijateljica zarađuje preko 15k mjesečno radeći to i uvjerila me da pokušam. Potencijal s tim je beskrajan ..., COPY OVDJE............ Www.Works44.com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.