https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V Satahovcih obnovili vaški dom

10.10.2020 ob 5:55  

Predsednica KS Satahovci, Nataša Martinec pravi, da želijo dom v letošnjem letu ob pomoči proračunskih sredstev mestne občine obnoviti. V vasi sicer deluje več društev, kot so prostovoljno gasilsko društvo, kulturno-turistično društvo Goska in klub malega nogometa. 

Letos so že dokončali ureditev električne in vodovodne napeljave do nove garaže vaško-kulturnega in gasilskega doma. Na igrišču za vaškim domom pa so namestili nove reflektorje. Urediti želijo še mansardo oziroma podstrešje ter zamenjati dotrajana lesena okna.

Lani uredili križišče 

Sanacija mrežastih razpok in posedov na lokalni cesti med Satahovci in pokopališčem so izvedli letos, za kar je občina v občinskem proračuna namenila 4 tisoč evrov. Predsednica Nataša Martinecše napove, da bodo letos izplačane tudi odškodnine za zemljišča, ki so bila uporabljena za izvedbo novega križišča pri pokopališču, za kar je v proračunu občine zagotovljenih dobrih 9 tisoč evrov. V prihodnje si želijo še  zamenjati tlake v vaškem domu ter urediti izolacijo, fasado in centralno ogrevanje v objektu na nogometnem igrišču, želja pa je tudi popolna ureditev ceste Krog–Satahovci, ki je v izredno slabem stanju. Potrebna je še nova ograja na pokopališču in preplastitev cest v vasi. Še posebej so v vasi ponosni na lani urejeno križišče pri vaškem pokopališču.

Lansko leto začeli tudi s komasacijo

Komasacija je dolgoletna želja vaščanov po ureditvi in združitvi zemljišč. Postopek je razmeroma dolg, vendar upajo, da ga bodo izvedli v čim krajšem času. Projekt komasacije in agromelioracije je odvisen od evropskih sredstev in bo prijavljen na evropski razpis, ki je predviden za objavo proti koncu leta. 

Foto: MOMS

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.10.2020 ob 9:50 samo povem gost

      Lepo ,da vsaj iz spleta izvemo kaj se dogaja v KS Satahovci. Nikoli nihče ne pove plana dela kakor tudi ne priredi zbora občanov. Pa naj ni izgovor prepoved sestajanja ker v prejšnjih letih tudi tega ni bilo.

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.10.2020 ob 11:46 Samo povem nazaj gost

      Še dobro ka maš internet, vači nanč iz medijof nebi zvedo :D :D :D

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.10.2020 ob 13:52 napaka gost

      razumem vaš problem . Tudi jaz ne razumem zakaj nihče ne razloži kaj se čez leto dela v sami ks.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.10.2020 ob 18:49 Samo povem nazaj gost

      Strašno zanimanje...kda pa kaj dogaja pa 8 lidij prijde...ovi pa nanč do plota domačoga ne stopijo... :S

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.10.2020 ob 20:28 Sodnik gost

      Pri obnovi GD so razrezali asfalt na košarkarskem igrišču, odstranili koše in tako pustili. Z zadnje strani so že lansko leto odstranili ograjo in je niso povrnili v prvotno stanje. Tako malo, kot se dela v tem mandatu, se ni še nikoli.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      10.10.2020 ob 21:10 Mina gost

      Res je, uničili so ograjo, asfalt kjer je bilo včasih urejeno košarkaško igrišče. Problem v Satahovcih je, da sestava ni normalna, trije iz ene familije in vsi gasilci. Tako je predsednica KS in KTD in vodilna pri gasilcih ena oseba. Predsednik PGD njen tast in tudi brat član Ks. Še ostala člana KS sta člana PGD in eden predsednik KMN Satahivci in druga oseba podprecednica KTD GOSKS. Kaj se dela, malo in to za gasilce, kar je normalno iz tega kako so povezani. Spet mislijo vlagati v podstrešje, škoda denarja vse drugo je bolj potrebno obnove, ampak gre spet za prostore za gasilce, ki nujno niso potrebni, ker so dosedanji zapuščeni. V zadnjih letih se je naredilo dosti napak in zgleda da vzgledi vlečejo. Zanima me, zakaj res ni zbora vaščanov da bi povedali kaj je prioriteta v Satahovcih in kdaj mislijo igrišče vrniti v privotno stanje z igriščem in ograjo. Vsak bi se moral zavedati ko sprejmeš neko funkcijo je treba delati za vse potrebe vaščanov ne samo za določene skupine. Še tolko predsednica, krožišče bi moralo biti dokončano v prejšnjem mandatu in to v mandatu Marka. Tako da v skoraj dveh letih niste uspeli narediti nič, razen uničenega igrišča in čudnih načrtov, rekel bi smelih.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.10.2020 ob 21:21 Sodnik gost

        In najpomembnejša je komasacija, vsi vemo zakaj. Murski Črnci so nas prehiteli za 50 let v zadnjih 10 letih, ker enostavno ni želje oziroma nimajo pri tem določeni ljudje interesa, da bi se vas širila in razvijala.

        3 3 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      10.10.2020 ob 23:13 Resno gost

      Murski Črnci, resno? Pogledni kakšno cesto majo, nej samo eno obej dvej proti satahovcan. Kolke si v obracan kda se vozin z biciklinon po toj cesti.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      11.10.2020 ob 11:07 Realist gost

      Točno tak je glaven problem ka so trije v KS iz ene familije! In te se vse pokradne, nika se ne dela pošteno in samo se sami povprek hvalijo! Kak pa je ta gratala predsednica, tak ka je največ glasov dobila???Nej!!

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.10.2020 ob 21:27 gost gost

        V kolikor vsi ti trije navedeni odstopijo ste v trenutku mrknili ! Tako mala KS realno ne more funkcionirati.

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      11.10.2020 ob 11:13 Realist gost

      Točno tak, trije v KS iz iste nepoštene familije! Te pa se vse pokradne v lastni žep, nika se ne dela, samo se povprek hvalijo. Kak pa je ta gratala predsednica, tak ka je dobila največ glasov?? Nej pa nej!

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      11.10.2020 ob 11:41 Enatri gost

      Oni pa nihče drugi

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      11.10.2020 ob 15:29 gost

      So na toliko let volitve v KS in kandidirajte! Ne da ste potem vsi pametni! Da se ne dela nič vidijo samo tisti, kot je predhodnik povedal, ki niti ne pridejo do ograje svojega doma.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      11.10.2020 ob 19:20 Realni Borisa gost

      Jaz kot dober sosed pri igrišču lahko povem da med temi člani najbolj pogrešam kakšne prireditve, kjer bi se lahko vaščani Satahovec družili in zabavali. Korona nas ne sme ustaviti. To so samo izgovori. LP, dober sosed

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      11.10.2020 ob 21:10 Ti borisa gost

      To bos gli ti pravo, ka si najbole proti vsen v vejsi, pa ti nikdar nikaj nej po voli bilo.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.