https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pešci, postanite vidni

10.10.2020 ob 6:00  

Z namenom, da bi se v jesenskem času izboljšala varnost pešcev v cestnem prometu, bodo na območju Policijske uprave M. Sobota od 5. oktobra do 18. oktobra policisti izvajali poostrene aktivnosti za zagotavljanje varnosti pešcev.

Število nesreč, v katerih so udeleženi pešci, se jeseni poveča, saj zaradi slabih vremenskih razmer postanejo manj vidni. Zato bodo policisti s poostrenimi nadzori ugotavljali kršitve voznikov motornih vozil, ki ne upoštevajo prednosti pešcev na prehodih za pešce in ne upoštevajo omejitev hitrosti v naseljih in odsekih cest, kjer je večja udeležba pešcev. Prav tako bodo ugotavljali kršitve pešcev, predvsem nepravilno hojo po cesti, neustrezno osvetlitev in nepravilno prečkanje cest.

Na območju Policijske uprave Murska Sobota so policisti do 7. oktobra 2020 obravnavali 537 (625 - v letu 2019) prometnih nesreč, kar pomeni za 13,9 % manj. V teh nesrečah je bilo udeleženih 16 (20) pešcev, od katerih so bili 3 (5) hudo in 13 (14) lahko telesno poškodovani.

Dne 6. oktobra 2020 je bil med 7. uro in 14. uro na območju Policijske uprave Murska Sobota izveden poostren nadzor cestnega prometa s poudarkom na ugotavljanju kršitev voznikov, ki ogrožajo varnost pešcev, in kršitev pešcev, ki ne upoštevajo cestno-prometnih predpisov. Skupaj je bilo ugotovljenih 12 kršitev, od tega 5 kršitev voznikov povezanih z varnostjo pešcev in kar 7 kršitev s strani pešcev.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.