https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Šteiner med kandidati za predsednika DeSUS

11.10.2020 ob 19:10  

Za mesto predsednika DeSUS so do sedaj prejeli tri kandidature, in sicer Dominika Šteinerja, Karla Erjavca in Srečka Felixa Kropeta. Vsi trije so dali tudi soglasje h kandidaturi. To sicer niso uradni končni podatki, saj morajo počakati še ponedeljkovo redno pošto.

 

"Dolgoletnemu predsedniku stranke Karlu Erjavcu je podporo izrazila pokrajinska organizacija DeSUS Gorenjska. Položaj predsednika DeSUS je Erjavec po 15 letih zapustil po porazu v tekmi z Aleksandro Pivec na januarskem kongresu. 

Foto: arhiv Pomurec.com

Pokrajinski odbor Posavje pa je v petek napovedal, da bo v tekmi za mesto predsednika stranke podprl predsednika tega odbora Srečka Felixa Kropeta, ki je deloval tudi kot predavatelj na fakulteti za varnostne vede v Ljubljani in je docent Univerze v Mariboru, deloval pa je tudi v javni upravi. V političnem prostoru je aktiven od upokojitve.

Tretji doslej znani kandidat pa je Dominik Šteiner, sicer načelnik Upravne enote Murska Sobota," poroča STA.

Foto: arhiv

Na izrednem volilnem kongresu, ki bo potekal 28. novembra, bodo novo vodstvo stranke izbirali po tistem, ko je Pivčeva septembra odstopila z mesta predsednice DeSUS. 

Pivčeva je ob odstopu z mesta predsednice DeSUS napovedala ponovno kandidaturo na novembrskem kongresu, a je nato na oktobrski seji Državnega zbora, na kateri so poslanci razpravljali o njeni razrešitvi, odstopila z mesta ministrice za kmetijstvo in hkrati izstopila iz stranke. Takrat sta stranko zapustili tudi takratni podpredsednici DeSUS Anita Manfreda in Jelka Kolmanič.

Danes sta iz stranke izstopila član sveta DeSUS in podpredsednik Mestnega odbora Maribor Jože Zorko ter eden od ustanoviteljev stranke na Koroškem Jani Kavtičnik. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.10.2020 ob 19:25 Gost gost

      Podpiramo

      7 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.10.2020 ob 19:33 gost

      Seronja...veeelki in lenuh...še večji.

      16 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.10.2020 ob 19:43 gost

      Vsi keri so v toj pokojni stranki nesigajo Karčiji do kolen. Lejko se vesi userejo on je eden in edini. Brez njega su nikomi ništa nega politike brez Karčija. Samo naj spuca to golazen z prekomorskih odborov. Ker so sami pijanci ali pa vse z vesile šole. Keri njemi kvarijo rejting na volitvah kajti zaradi teh boloz dobiva nula procentov. Volilna enota 8 vse menjati do dna bedaki.

      10 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.10.2020 ob 21:20 Tinka gost

      Dominik ??Čakaj kako pa? Saj še ni v pokoju? Vsaj po letih nebi smel biti!

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.10.2020 ob 22:40 Risto Kubura gost

        Kaj bo v pokoju??? Drek mesalec!!! Saj enega dne delovne dobe nima!!! Moska oblika Gumijaste FAflekojce!!!!! Pa to ni res!!!!!

        10 3 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.10.2020 ob 22:01 Tri pike gost

      DESUS je mrtva stranka , parlamenta več ne bodo vidli , z ponovno izvolitvijo Erjavca pa je to 100 %.

      15 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      12.10.2020 ob 4:40 Nemanja Milovič gost

      Maskota - pravi za en direkten Mawashi - geri!!!! Stranka DESUS vse bolj postaja stranka komedijantov.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      12.10.2020 ob 17:48 gost

      Štajner jebo kozu u brzom vozu i dobio tuberkulozu...pizda od smrdočloveka

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      12.10.2020 ob 19:50 sibil58 gost

      ......če bo spet izvoljen Erjavec, si stranka sama pljuva v skledo. Bljaf! Za bruhat. Najboljše da se stranka sama ukine.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      13.10.2020 ob 14:08 ENO SO DEJSTVA gost

      POLITIKO MORAJO VODITI POLITIKU, KI JIH DANES NI, ŠPORT MORAJO VODITI ŠPORTNIKI, GOSPODARSTVO GOSPODARSTVENIKI, MUZIKO MUZIČARI ITD, ITD. kER PRI NAS TEMU NI TAKO, JE VSE V PIZDI MATERINI, povejte mi danes razen treh poltikov, med katerimi je edini JJ, ki dela v ozadju, ko je v opoziciji, ne dela na glas, dela z dejanji. Pa ni se Šarec sam menjal, menjala sta ga Počivalšek in Pivčeva. Pa nista se Cerar in Erjavec sama menjala, menjala sta ju nastavljena sedanja predsednika strank, katera so na to mesto podprli strankarski člani, ki so vedeli, kaj počnejo, tem članom pa dirigira JJ, vendar ne preko medijev. Če si z njim uspeš, če nisi pač ne. Politike se ne da napiflat isto kot matematike ne, politiko moraš razumeti isto kot matematiko. Ker danes politikov ni, smo tam, kjer smo. Kateremu od 90 poslancev je danes interes nekaj spremeniti, nobenemu. Vsi si prizadevajo izpeljati mandat do konca in desni in levi in sredinski, kajti v novoizvoljeni strukturi čez leto in pol ne bo od danes obstoječih poslancih 80% na novo izvoljenih. Zakaj bi pa danes rušil parlament, če lahko še leto in pol v brezbrižni službi pridobim 60.000 EUR, NATO PA GREM V UPOKOJITEV OZIROMA NA SVOJE PREJŠNJE DELOVNO MESTO. Amen, Bog z vami, adiho Slovenistan. prihaja novi KORONASTAN. pA LEPO SE IMEJTE V SVOJIH VUKOJEBINAH.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.