https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Gornji Radgoni simbolično odprli nove pridobitve ob reki Muri

14.10.2020 ob 6:05  

Pretekli teden je v okviru praznovanja 25. praznika Občine Gornja Radgona, na prenovljeni promenadi ob reki Muri, potekalo simbolično odprtje novih pridobitev v okviru projekta goMURra.


V okviru projekta so bile urejene sprehajalne poti ob reki Muri vzdolž prenovljenega visokovodnega zidu skupaj s paviljonom, amfiteatrom in urbano opremo. Namesto klasičnega prereza traku je župan simbolično otvoril pridobitev z metom kamna Murski prodnik v reko Muro.

Projekt še sicer ni končan, vendar je bila že dokončanim aktivnostim v okviru projekta in ogromni pridobitvi za občino, namenjena pozornost v času praznovanja občinskega praznika, saj je vse navedeno občina že prevzela v upravljanje, so zapisali na radgonski občini.

Projekt goMURra poteka v okviru programa čezmejnega sodelovanja Interreg med Slovenijo in Avstrijo, preko katerega pripravljajo načrt za inovativno trajnostno upravljanje mejne Mure in izboljšanje obvladovanja poplavne ogroženosti.

Zvišali in stabilizirali so 765 metrov protipoplavnega zidu ob Muri. S postavitvijo urbane poti ob reki vzdolž zidu so trajnostno izboljšati bivalno okolje in življenje ljudi na obeh bregovih reke Mure, hkrati so s protipoplavnimi ukrepi zmanjšali poplavno ogroženost na območjih v Gornji Radgoni in Lutvercih ter Radgoni in Obrajni na avstrijski strani, piše STA.

Vodilni partner projekta je Direkcija RS za vode. V njem pa sodeluje sedem projektnih partnerjev iz obeh držav. Projekt bo trajal tri leta, po podatkih občine je vreden nekaj več kot 2,5 milijona evrov.

Foto: Občina Gornja Radgona (fb)

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.10.2020 ob 11:26 nn gost

      grozno... kamen in beton, beton, beton... komunistična posla ... pojdte si v Mursko središče pogledat kako se uredi ob muri...

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.10.2020 ob 12:26 Puuzz gost

      Kaj pa je v radgoni novega NIČ z eno besedo povedano. Ali je bila otvoritev zabojnika za odpadke? Naj gredo na ogled kako se dela v soboto da se kaj naučijo.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.10.2020 ob 5:44 Lila gost

      Tole pa res čudno zgleda... Ni mi všeč!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.