https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Okuženi morajo odslej o okužbi sami obveščati osebe s katerimi so bili v stiku

17.10.2020  

Zaradi naraščajočega števila okužb z novim koronavirusom epidemiološka služba Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) z današnjim dnem prilagaja protokol sledenja stikom oseb s potrjeno okužbo.

»Kot smo že večkrat poudarili, kapacitete epidemiološke službe žal niso neomejene. V zadnjih mesecih smo zmogljivosti epidemiološke službe povečali in trenutno lahko obravnavamo okrog 350 primerov dnevno, kar je 10-krat več kot v spomladanskem obdobju. Kljub izjemnem trudu se število oseb s potrjeno okužbo, ki jih obravnavamo z zamikom, povečuje,« so zapisali pri NIJZ.

Epidemiološka služba bo od sobote dalje še vedno vzpostavila kontakt z vsako osebo s potrjeno okužbo preko telefona, ji podala informacije o poteku izolacije in izdala kodo za aktivacijo v aplikaciji #OstaniZdrav.

Ne bodo pa več iskali visoko tveganih stikov in podajali predlogov za ukrep karantene. Oseba s potrjeno okužbo bo namreč prejela navodila, da sama obvesti vse osebe, s katerimi je bila v stiku, in jim posreduje Navodila za osebe, ki so bile izpostavljene okužbi z novim koronavirusom.

Ne glede na spremenjen protokol epidemiološka služba nadaljuje s svojim delom in še naprej zagotavlja tudi vse ključne epidemiološke podatke, ki predstavljajo pomembno podlago za odločitve in sprejemanje ukrepov, so še sporočili z NIJZ.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.10.2020 ob 7:52 UNTER-LIMBACH gost

      Hja,problem je....Kako naj objasnim ljubici ,da sem bil z ženo....ali pa obratno....E,tukaj je bistvo...Ni vse črno.....,pravi moški poštima mamo svoje dece in ljubico tudi.Kdor zna,ta zmore.

      6 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.10.2020 ob 9:49 AAAAAAAAAAA gost

      Da mo šau v Špar mo najprlej napravo popis 500 lidij keri do tisti trenutek v Špari, ka njin te lejko dan spise. Indri se tak okužiti nemren ka so idioti zaprli najmenje krijve lastnijke kafičov. Dobro ka Corone nega v termaj pa na bazejnaj.

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.10.2020 ob 9:58 Vojko gost

      na tak način bo št. okuženih padlo ..... mislim potrjeno okuženih.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.10.2020 ob 12:23 gost

      Nerazmin buloz vladnih jebenij vse zapiranju fabrike šče pa morejo v soboto delati Planika, Kartago, Lek Petrovci, volford,itd po200 300 5oo pa tak dele jebu vas ukrep. Tej se nedu okužili pa šče jejo pijiju kadiju in se marsi kje tudi jebejo in karavana gre naprej.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.10.2020 ob 13:36 UNTER-LIMBACH gost

        Gost ,ti to tak razmi....Mi,ki delamo očitno delamo tudi zate,eni pač.Ne pljuvaj po nas,ki ti dajemo preživetje,mi ti to omogočamo,ne vlada,ne Ivan,ne cerkev,mi,delovni.

        2 5 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.10.2020 ob 12:24 kj gost

      dosti okužb je v borejcijh

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      17.10.2020 ob 16:24 UNTER LIMBAHC gost

      TOČNO BUDALO DELAJ, TUDI MI SMO ZA TEBE, KO SI BIL MAJHEN IN MOGOČE ŠE TVOJE TA STARE, KI SO PA SPET DELALI ZA DRUGE. tAK DA Z DELOM SE NE RINI V OSPREDJE, TO JE CIKLUS, KO VEDNO NEKDO ZA NEKOGA DELA. mI KI SMO DELALI 35 LET PA NAM JE DŽAVA DELO UKRADLA PA SEDAJ JEBEMO MAČKI MATER DO UPOKOJITVE ČE 10 LET, ZATO TI KAR DELAJ TUDI OB NEDELJAH, DA TI NABIJEM ŽENU ILI MAJKU, SERONJA. Raje bi napisal, da v službi ni koronasranjajanše, p ti verjamem, ker je to svetovna potegavščina, DA SE ŽE KONČNO SVET MALO SČISTI IN ODPOČIJE OD PRITISKA ZEMLJANOV.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      17.10.2020 ob 16:46 rrr gost

      hi

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      17.10.2020 ob 17:34 gost

      ,,, Unter limbahc,,, ko je imi ampak Tomi bedaki si pa dobro naštejpal bravo.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.