https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Izjema pri potovanju iz rdečih regij ne velja tudi za sopotnike in družinske člane

18.10.2020  

V četrtek objavljen vladni odlok o začasni delni omejitvi gibanja ljudi zaradi preprečevanja okužb s covidom-19 odhod iz rdeče regije dovoljuje le posameznikom s seznama izjem, ne pa tudi sopotnikom in družinskim članom.

Na Generalni policijski upravi pojasnjujejo, da vladni odlok, ki pri prehajanju regij dovoljuje nekatere izjeme, velja le za osebo, ki izpolnjuje pogoje za izjemo, ne pa tudi za ostale sopotnike v vozilu, niti ne ožje družinske člane. »V nasprotnem primeru bi odlok to posebej predpisoval, tako kot so navedene izjeme pri nekaterih ostalih odlokih,« navajajo.

Naj spomnimo, da je prehajanje med regijami izjemoma dovoljeno le za prihod in odhod na delo, za opravljanje gospodarskih, kmetijskih in gozdarskih dejavnosti, za zagotavljanje storitev za zavarovanje zdravja in premoženja, za varstvo ali nego družinskega člana, za dostop do lekarn, zdravstvenih storitev in bolnišnic, za koriščenje turističnih kapacitet, če je bila rezervacija opravljena do vključno 15. oktobra 2020 ter če je lastnik nepremičnine v drugi regiji.

Upravičenost prehoda na podlagi izjeme mora posameznik dokazati s primernim dokumentom. Primer: če gre vzdrževat zidanico, mora imeti npr. izpis iz zemljiške knjige.

Lastnik nepremičnine v tujini, ki ima prebivališče v t. i. rdeči regiji, lahko torej prehaja iz rdeče regije le v primeru, da bo na svojem objektu ali zemljišču izvajal vzdrževalna dela ali sezonska opravila. Izjema pri tem velja le za lastnika, ki to lahko dokaže z ustreznim dokazilom, pojasnjujejo na policiji.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.10.2020 ob 8:00 gost

      Glavno ka de Kacinko lejko šo pucat bazen pa kakšna ga tan že počaka. Da bi ga bar Hrvati tan zalejali ka nebi več tukar drek mejšal. Pa diktaturo puklastuga izvajal. Za toga sranjaša pa tudi pride veselice de enkrat konec. Da duga pa zapirali lejko njegovi hlapci pa okoli zavora skačeju pa zejvleju,,, Janšu ne damu, Janša je naš,,, on se pa zdaj na ji poserje niti nevej ka obstajajo budala hlapčevska.

      13 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.10.2020 ob 8:54 gost

        Df jernejcek ti se nikaj ne rabis sekejrati za omejitve. Ti tak prehajas samo iz dnevne v spalnoco pa do wccja. Ce prides do dvorisca te je tou za tebe ze prestopno leto.

        6 6 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.10.2020 ob 8:19 romhi gost

      I am making a good pay from home 1900 Buckets / week, that is brilliant, beneath a year agone and used to be unemployed amid a monstrous economy. I pass on God consistently i used to be invested these bearings, and at present, I should pay it forward and impart it to everyone, Here is I started to.COPY THIS SITE… ........ ►www.jobztalk .com

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.10.2020 ob 8:19 gost

      I am making a good pay from home 1900 Buckets / week, that is brilliant, beneath a year agone and used to be unemployed amid a monstrous economy. I pass on God consistently i used to be invested these bearings, and at present, I should pay it forward and impart it to everyone, Here is I started to.COPY THIS SITE… ........ ►www.jobztalk .com

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.10.2020 ob 9:39 gost

      Gost,, 8.54,,veš kaj je tvoj problem da si zaljubljeni v vsemogočnega, posranega nesposobnega vodijo. Problem pa je da on za tebe Neve da obstajaš kajti za njega si en navaden prekmurski hlapec. ŠTEKAš budalo.

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.10.2020 ob 12:26 gost

      Tako je po tvojem smo vsi zaljubljjeni v Janšo in cerkev ker smo proti tebi. Jaz pa pravim, da ni večjega Janšista od tebe, pa še plačan si za to, da mu vsak dan delaš reklamo.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.