https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Slovenci smo unovčili že 917.399 turističnih bonov

20.10.2020 ob 6:00  

Do nedelje popoldan so prebivalci Slovenije unovčili 917.399 turističnih bonov v skupni vrednosti 125,6 milijona evrov. Rezervacije so medtem opravili še za 11.076 bonov v vrednosti 1,6 milijona evrov so za STA pojasnili na Finančni upravi RS (Furs). Sicer pa od danes naprej turistična rezervacija ni več izjema, da lahko potujete iz rdeče regije v drugo.

Do nedelje je bilo delno ali v celoti vnovččeno 44,8 odstotkov bonov. Skupna vrednost vseh bonov je 356,9 milijona evrov (za 2,05 milijona upravičencev), kar pomeni , da je bilo do nedelje popoldan izkoriščenih 35,2 odstotka njihove celotne vrednosti. Trenutno velja, da je bone mogoče izkoristiti do konca leta, a jih bo po napovedih vlade ta najverjetneje podaljšala.

V peti protikoronski zakon, ki ga je DZ potrdil v četrtek, je  tako vnesla možnost, da lahko njihovo veljavnost podaljša za največ leto dni. Končna odločitev o tem naj bi sicer padla decembra.

Odpravljena izjema koriščenja bonov

Vlada je sicer v odloku glede prehajanja regij najprej napovedala, da bodo imeli tisti, ki so rezervacijo opravili do 15. 10., možnost, da to izkoristijo ne glede na to, iz katere regije prihajajo, a je notranji minister Aleš Hojs včeraj sporočil, da so to izjemo z odlokom, ki ga je vlada sprejela zjutraj, odpravili.

Med drugim je dejal, da koriščenje rezervacij v hotelih ni več izjema pri prehajanju regije. "Te je treba preklicati. Menimo, da je čas, da se omeji tudi ta del turistične ponudbe. Čas za koriščenje bonov bo gotovo še v prihodnjem letu. Vlada bo to možnost do konca leta gotovo uresničila," je še dejal Hojs. V slovenskih zdraviliščih med drugim že obžalujejo odpovedi rezervacij med letošnjimi krompirjevimi počitnicami, saj so pričakovali zelo dobro zasedenost, poroča STA.

"Vsi smo omejeni na svojo statisično regijo. Od jutri naprej turistična rezervacija ni več izjema, da lahko potujete iz rdeče regije v drugo. Če imate rezervacijo potrjeno v vaši regiji, te omejitve ni," je še dejal Hojs.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.10.2020 ob 9:02 gost

      ..................... in zaradi teh bonov ( ki jih bomo vračali po trikratni vrednosti ) razširili virus po celi Sloveniji. Hvala Janša in Počivalšek.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.10.2020 ob 9:51 gost

      Kar je ostalo si pa lahko vtazadnjo porine ta vele izdajalec JJ in njegovi hlapci.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.10.2020 ob 11:02 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Kaj pa Počivalškova Lajbekovica Horvatska(vred z hčerjo Prekkolpsko),a je ta tudi dopustovala za slovenski denar?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.