https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Trgovci prilagajajo delovni čas

20.10.2020  

Trgovci zaradi dodatnega ukrepa za preprečevanje širjenja novega koronavirusa prilagajajo delovni čas poslovnih enot.

Danes bo med 21. in 6. uro začela veljati omejitev gibanja v nočnem času. Trgovci so zaradi tega prilagodili delovni čas poslovnih enot. Prepoved gibanja sicer ne bo veljala za tiste, ki se vračajo z dela oz. gredo na delo. Izjema so tudi dostopi do nujnih storitev, kot so življenjske ali premoženjske potrebe. 

Kot so za STA pojasnili v Mercatorju, bodo njihove poslovalnice, ki so bile doslej odprte do 21. ure ali še dlje, od torka odprte do 20.45.

V Tušu bodo poslovalnice, ki so bile doslej odprte do 21. ure, od torka zapirali ob 20. uri.

V OMV so za STA pojasnili, da bodo urnike izbranih bencinskih servisov najverjetneje primorani prilagoditi. Vse spremembe bodo sproti objavljali na svojih spletnih straneh, so dodali.

Vlada je za trgovine in druge zaprte javne prostore že v začetku meseca določila, da je lahko v njih le ena stranka na 20 kvadratnih metrov površine prostora. Osebe, ki so tam zaposlene, se pri tem ne upoštevajo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.10.2020 ob 18:50 gost

      Ka bi krajšali delavni čas tisti keri du kesnu v trgovini nedu šli domo. Lejku tan police puniju do zajtra ka no trbelo trgovkan. Ka si bar v miri kavo spijiju.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.