https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Počivalšek: Veljavnost vavčerjev se podaljša za eno leto

21.10.2020  

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je na današnji novinarski dejal, da se veljavnost turističnih bonov zagotovo podaljša za eno leto.

Vladi je dopuščeno, da do konca leta odloča ali podaljša veljavnost turističnih bonov. "Glede na situacijo v kateri smo, lahko zagotovo rečem, da bo vlada sprejela odločitev, da se uporaba vavčerjev lahko podaljša za eno leto," je dejal Počivalšek. 

 

"Poslabšanje epidemiološke slike nas je postavilo v negotovo in nepredvidljivo pozicijo. Z vladnimi ukrepi želimo na eni strani vzdrževati kondicijo gospodarstva, na drugi strani pa zagotoviti najboljšo kvaliteto življenja, glede na trenutne razmere," je povedal minister Počivalšek.

Fitnes centri v rdečih regijah ostajajo zaprti, v oranžnih pa velja pravilo 1 osebe na 20 m2.

Upravljavci trgovskih centrov in trgovci so dolžni zagotoviti upoštevanje pravil, ki urejajo maksimalno število strank v prostoru. V nasprotnem primeru ima pristojni inšpektor pravico in dolžnost omejiti ali prepovedati promet oziroma opravljanje dejavnosti.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.10.2020 ob 12:47 gost

      Ti boni so ravno krivi za širitev virusa po Sloveniji. Boste kdaj odgovarjali za to katastrofo zaradi svoje požrešnosti?

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.10.2020 ob 14:46 gost

      Pa sprejmite že enkrat odlok, da se ti boni do novega leta ne koristijo, če imate jajca in pamet.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.