https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Zdravstveni minister za čimprejšnjo ustavitev javnega življenja

21.10.2020  

Minister za zdravje Tomaž Gantar je v pogovoru za Večer in na Twitterju dejal, da bi morali čim prej popolnoma ustaviti javno življenje v državi.


"Glede na trend naraščanja okužb osebno menim, da bi morali čim prej sprejeti popolno zaustavitev javnega življenja," je med drugim zapisal. 

 

 

Problem, ki ga zdravstveni minister trenutno vidi je, da bodo šele čez deset do 14 dni vedeli, ali bodo ukrepi, ki jih je v zadnjih dneh sprejela vlada, učinkovali.

"Za nas bi bilo zelo obremenjujoče, če bi čez 14 dni ugotovili, da sprejeti ukrepi niso zadostovali in bi prišli do točke, ko zdravstvo ne bo več zmoglo zdržati obremenitev. Vsi se bojimo, da bi prišli do točke, ko ne bi več imeli rešitev, zato je danes rešitev zgolj in samo v omejitvi kontaktov," je še dejal.

Gantar bo sicer popoldne nastopil na novinarski konferenci, je danes napovedal vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.10.2020 ob 15:30 gost

      Zakaj v sosednjih državah delajo čisto drugače? Bi PISUNI kaj o tem napisali?

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.10.2020 ob 15:41 gost

      On si naj zapri svojo noro glavo ka nede več narud strašu. Ker ko bo enkrat tega konec bodo vsi božički njegovi Rudolf Janezek grozni Kacinčeki itd šli lepo v vrajžu mater v podzemlje. Pa to bole ka sami naredijo ker drugače bo hudo. Mij si vse dol pijšemo pa beležimo.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.10.2020 ob 15:53 gost

      Ti "dol pijši" raje tvojo "nouro pamet". Pa še tvojemu prehodniku odgovor: "V sosednjih državah državljani spoštujejo pravila".

      2 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.10.2020 ob 16:28 seveda jih bo gost

      še več, saj prihaja gripa in angina. Vsak peti otrok bo bolan, kot lani, predlani leta 2017 in tako dalje. In garantiram 300%, vse bolezni tega sveta SE BODO SPISOVALE POD ČUDEŽNI KOVID 19, tako pač je in bo. torej, vse zapreti v vukojebine, elektriko oklopiti, vodo zapreti in čaka SMAK SVIJETA KOT NAPOVEDUJE ČUDEŽNIK GANTAR, DA MU JEBEM NAJMILIJE. Pričakujem čudežno leto 2035, ko bo virusek končno odromal, upam pa da tudi to brez elektrike, ode zdržim.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      21.10.2020 ob 20:06 Pika gost

      Sami ste krivi eni seveda zakaj pa ne upostevate ukrepov,zdaj pa se pritožujete če bodo vse zaprli. Prej pa ste hodili po festah pa tak,😡

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.